19C 2 ve 81 A oturum ve vize
2022 kasım ayında Almanya'ya iltica ettim. Henüz oturum alamadım. Radyoloji teknikeriyim. Kismi denkligim ve B1 almanca sertifikam var. Şu an kendi meslegimde MTRA Helfer olarak çalışıyorum.19c 2 maddesinden Nitelikli işçi oturumuna başvurdum fakat Agentürfürarbeit maaşımın düsük oldugunu soyledi ve onay vermedi. Ausländerbehörde ise bana gönüllü geri dönüş yapip 16 d maddesi ile tekrar gelebileceğimi söyledi. Evliyim ve iki kızım var. Ailem hala Türkiye'de. Onları bir an once yanıma almak istiyorum. Gönüllü geri dönüş yapmadan önce burada 81 A ön onayına başvurup islemleri baslatabilir miyim. Onay aldiktan sonra geri dönüş yapip ailemle gelmeyi planliyorum. Bunlar mümkün mü? Ne tavsiye edersiniz. Bu konuyla ilgili acilen danışmanlik almam gerekiyor. Desteginiz icin simdiden tesekkur ederim.
Merhabalar,
Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.
Çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative ilk fırsatta sorunuza yanıt verecektir. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.
İyi günler dilerim!