19c vizesi
Selamlar kolay gelsin benim 19 c yardımcısı onayim iletildi ayni zamanda esim ve tatil içinde onay geldi artı olarak kira sözleşmesi vs hepsi yapılıp konsolosluga iletildi benim sorum şu anda okul tanıma işlemi önlisans h+ This is a big idea in Kabil'de olmadılar anabin çıktısı 19 c farklı gördüm 81 a vicesinden deneyim fazla asciyim ve 15 yıl SSK var maaş 3400 zav onay da geldi umarım artık zorluklar cikarmazlar denklik vs birde esimden dil belgesi isterler mi acaba teşekkürler iyi çalışmalar
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhabalar,
Öncelikle vize/oturum izni süreçlerinde herhangi bir şekilde yetkili bir kurum olmadığımızı hatırlatarak başlamak isterim. Dolayısıyla sizden istenecek ek belgelerle ilgili olarak doğrudan başvurduğunuz kurumla iletişime geçmeniz daha doğru olacaktır. Biz bu platform kapsamında ancak vize başvuruları ile ilgili genel koşullar hakkında bir yönlendirme yapabiliyoruz. Eğer eşiniz aile birleşimi üzerinden başvuruda bulunarak sizin oturum izninize ekleniyorsa, eşler için dil sertifikasında genel olarak şu koşullar geçerlidir:
" Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız.
İstisna: Bazı kişiler Almanca dil bilgisi gerekliliğinden muaftır:
Eğer yukarıda listelenen maddelerden birini karşılıyorsanız eşinizin dil seviyesini kanıtlaması gerekmeyecektir. Örneğin eğer 19c vizesini nitelikli iş kapsamına giren bir iş pozisyonu dolayısıyla aldıysanız, bu durumda eşiniz dil belgesinden muaf olabilir. Fakat işiniz nitelikli iş (skilled worker/Fachkraft) kapsamına girmiyorsa, sizden yine de bununla ilgili bir belge istenebilir.
Burada da belirtildiği gibi:
"Almanya'ya nitelikli bir çalışanın yanına taşınmak istiyorsanız, ülkeye girmeden önce eş olarak temel dil becerilerinizi kanıtlamanız gerekmez. Yeterli yaşam alanı kanıtı da gerekli değildir."
Kaynak: https://www.bamf.de/DE/Themen/MigrationAufenthalt/ZuwandererDrittstaate…(%20%C2%A7%2025%20Abs.
Umarım şimdi daha anlaşılır olmuştur.
Sevgiler,
Su