2 hafta çalışma iznim durdu.
Merhaba,
Böyle bir sitenin olması ve insanlara yardımcı olduğunuzdan dolayı çok teşekkür ederiz.
31.01.2024 de Almanya'ya 81a 16d maddesi ile geldim. 6 ay sonra tam denklik aldım ve oturuma başvurdum daha sonra yabancılar dairesi vizenin bitimine kadar Ausweis verdiler. Süresi dolmadan 2 ay kala mail atıp termin aldım.
Termine gittiğimizde 12,85 saatlik ücretin çok düşük olduğunu ve en az 14,60€ saatlik almam gerektiğini ve bu ücreti neden ödemediklerini iş verene yazılı şekilde sordular, 2 hafta benim calisamicagimi söylediler iş veren gerekli savunmayı yapıp teslim etti.
2 hafta oldu hiç bir şekilde cevap gelmedi bu süreç nasıl ilerler çalışma iznim iptal olur mu yada bana yeni bir iş bulmam konusunda zaman verirler mi?
Ilginiz için teşekkür ederim.
Merhaba @bektes.89
Şu an Almanya'da Nitelikli Çalışan Vizesi ile bulunduğunuzu anlıyorum. Bu durumda yabancılar dairesi, saatlik ücretinizin yeteri kadar yüksek olmadığına karar verirse (işverene uygulayabileceği yaptırım dışında) çalışma koşullarınızın şu an için bu vizeye uygun olmadığına hükmedebilir. Bu karar genellikle Çalışma Ajansı ile birlikte verilir.
Ancak kural olarak yabancılar dairesi bu sürecin sonunda size iş bulmanız için yeterli bir süre tanıyacaktır. Bu süre içerisinde nitelikli çalışan vizesi kapsamında vasıflı bir iş bulmanız ve bu işin belgeleriyle yabancılar dairesine oturum izninizin yeniden düzenlenmesi başvurusunda bulunmanız gerekebilir. Bu süreçte açıkbir izniniz olmadıça çalışmamanızı ve kurum ile temasta kalmanızı tavsiye ederim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!