İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Powwerdark

2 yılımı haimde doldurdugum için eve transfer eymek istiyorlar

Merhaba iyi günler ben şuan yeşil ausweisle 2 yıldır heimde kalıyorum ve burda altenpflegehlfer olarak çalışıyorum aynı zamanda 3 yıllık ausbildung sözleşmesi imzaladım ama heim görevlileri transfer olacagımı ve kaldıgım yerden 25 km uzaga vereceklerini söylediler eger ben oraya gidersem işime geç kalacagım sabah 6 da işe başlıyorum ılaşım sıkıntısı var gönderecekleri yerde bu durumda ne yapabilirim ehliyet yapma aşamasındayım ama araba alabilmem 2-3 ayı bulabilir. Ausbıldung vetragta şuanki adresim yazıyor adres değisikligi olursa bildirmem gerekiyormu okula yada auslendebohordeye gönderecekleri yer uzak oldugundan eğitimimide etkiliyecektir işe geç kalacagım ve okul sorunda yaratabılır ne yapabilirim lütfen bu konuda bilgi verirmisiniz? Teşşekküler

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Powwerdark  

Çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative sorunuzla ilk fırsatta ilgilenecektir. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @Powwerdark , sorunuz için teşekkür ederiz. Kişisel durumunuzu tüm detaylarıyla bilmediğimiz ve hukuki danışmanlık verme yetkimiz olmadığı için, bu yanıtların kesin ve bağlayıcı nitelikte olmadığını lütfen unutmayın.
Konaklama merkezi sizi uzakta ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşılması zor olan başka bir yere taşımak istiyorsa, öncelikle oradaki personelle konuşmayı denemeniz önemlidir. Sabah 6 gibi çok erken bir saatte işe başladığınızı ve iş yerinize kolaylıkla ulaşmanız gerektiğini anlatın. Taşınmanızın Ausbildung’unuzu (mesleki eğitim) riske atabileceğini, çünkü işe veya okula geç kalabileceğinizi bildirin. Eğitiminiz geleceğiniz ve ikamet durumunuz için çok önemli olduğundan, ehliyetinizi alana ve bağımsız seyahat edebilene kadar bir istisna veya taşınmanın ertelenmesini talep etmek mümkün olabilir.
Genel olarak, BAMF’ı adres değişikliği konusunda bilgilendirmek çok önemlidir. En iyisi sizden sorumlu olan BAMF’ın adresini kullanmaktır. Çoğu durumda, kaldığınız yere ait olan BAMF ofisi sorumludur. Hangi BAMF’ın sizden sorumlu olduğunu bilmiyorsanız, kaldığınız yerdeki personele hangi BAMF ofisinin sizden sorumlu olduğunu sorabilirsiniz. En iyisi iadeli taahhütlü posta ile bir mektup göndermektir (“Einwurf-Einschreiben”). Yabancılar dairesini (“Ausländerbehörde”) adres değişikliği konusunda bilgilendirmek de önemlidir. BAMF ile aynı şekilde devam edebilirsiniz.  Aynı zamanda, durumunuzu daha iyi anlayabilmeleri ve muhtemelen size destek olabilmeleri için yabancılar dairesine taşınmanın “Ausbildung”unuzu olumsuz etkileyebileceğini açıklamalısınız. Hem işvereninizi hem de okulunuzu durum hakkında bilgilendirmeniz de önemlidir. Adres değişikliği veya geç kalma eğitiminizi etkileyebilir, bu nedenle neler olup bittiğini bilmeleri gerekir. Bazı durumlarda, işvereniniz doğrudan konaklama kurumunuzla iletişime geçerek size destek olabilir.
Şu anda ehliyet alma sürecinde olduğunuz ve ancak en az iki veya üç ay içinde bir arabaya sahip olabileceğiniz için, uzak bir yere taşınmanın şu anda bir sorun olacağı anlaşılabilir. Durumunuzu net bir şekilde yazmanız ve kanıt toplamanız iyi bir fikir: “Ausbildung” sözleşmeniz, çalışma programınız, mevcut adresiniz ve toplu taşıma tarifeleri  (taşınmanın sizin için neden zor olacağını göstermeye yardımcı olmak için iyi kanıtlar olabilir)
Daha ayrıntılı bilgi için bir göçmen danışma merkezine başvurmanızı tavsiye ederiz.

Bundan sonra ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olur.
Saygılarımla, Yasmin

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu