İçeriğe geç
ozdeensi
Güncellendi:
Nitelikli Çalışanlar

29 Mart 2023 öncesi iltica

Merhaba ben  29 Mart 2023 öncesi iltica ettim çalışıyorum kendi geçimimi sağlaya biliyorum. Bu yasadan yararlanmak için ne yapmam gerekiyor?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Buket_Communitymanager_Turkish
Merhaba @ozdeensi Almanya'da kalifiye eleman olarak çalışmak istiyorsanız ve bir şirket tarafından sunulan nitelikli bir iş teklifi alırsanız, Almanya için oturum iznine başvurabilirsiniz. Kalifiye kişiler, Almanya'da denkliği olan nitelikli bir mesleki eğitim veya üniversite diplomasına sahip kişilerdir. Nitelikli bir iş, nitelikli bir mesleki eğitim veya üniversite eğitimi gerektiren bir iştir. Nitelikli çalışan vizesi için aşağıdaki ek belgelere ihtiyacınız vardır: Almanya'da denkliği olan bir mesleki eğitim veya üniversiteyi başarıyla tamamladığınıza dair kanıt. Almanya'dan aldığınız bir iş sözleşmesi veya somut bir iş teklifi. 45 yaşından büyükseniz, yeterli emekli maaşınız olduğunu veya yıllık brüt en az 48.180 avro (2023 itibariyle) kazanacağınızı kanıtlamanız gerekir. Daha fazla bilgiyi Handbook Germany sayfamızda bulabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/visa-skilled-workers Umarım yardımcı olabilmişimdir
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu