İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Canan.Satir

4. sınıftan 5. sınıfa geçiş dönemi

Merhaba yaklaşık 6 ay önce hiç dil bilmeden Almanya ya geldik 10 yaşında bir oğlum 4. sınıftan devam ettirdik .Simdi öğretmenleri almancasiniz yetersiz olduğunu ve Gymnasium için daha fazla Almanca gerekli olduğunu bildirdiler maalesef yakın çevremizde de temel düzeyde Almanca ders alabileceğimiz bir kurum bilmiyorum ama Almanca konuları Türkçe anlatabilecek öğretmen bulmak da çok zor ogluma destek verebilecek bir kişi yada kurumu nasıl bulabilirim 

Teşekkürler

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Ayşe_Moderatör

Merhaba @Canan.Satir ,

Öncelike kullanıcı adınızı gerçek isminiz ile örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. durumunuzu anlıyorum; Almanca yeterliliği düşük olan bir çocuğun Gymnasium’a geçiş sürecinde desteğe ihtiyacı olması çok normal. 

Öncelikle Almanca dil desteği sunan resmi ve özel kurumlar mevcut. Çocuğunuzun yaşına uygun olarak hem dil öğretimi hem de okul konularını destekleyen dersler aramak önemli. Almanya’da “Nachhilfe” (ders takviyesi) veren merkezler var; çoğu temel Almanca’dan Gymnasium seviyesine kadar ders verebiliyor. 

Bazı kurumlar Türkçe konuşan eğitmenleri de bünyelerinde bulundurabiliyor; internet üzerinde “Türkischsprachiger Nachhilfe Deutsch” veya yaşadığınız şehre göre arama yapmak faydalı olabilir. Yaşadığınız yeri bildirirseniz ben de sizin için arama yapmaya çalışabilirim veya buradaki diğer kullanıcılar size tavsiyelerde bulunabilir.

En iyi dileklerimle,
Ayşe

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • project by hbg
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu