Ana sayfaya geri dön
6 aylık 81a işçi vizesi ile oturm almak
Merhaba ben 6 aylık 81a işçi vizesi ile yardımcı tır söförü olarak Almanya'ya geldim firma ile anşamadim hiç çalışmadım ve başka bir şehirde farklı bir işte çalışmak istiyorum ayrıca burada Ukraynalı bir nişanlım var ve burada kalmak istiyorum ne yapmam gerekiyor
1 Yorumlar
Merhabalar,
Öncelikle sorunuz için teşekkürler. Anladığım kadarıyla çok kısa bir süre önce Almanya'ya geldiniz ve daha önceden herhangi bir çalışma izni ile burada çalışmıyordunuz. Eğer böyleyse yeni bir işle ilgili yeniden bir çalışma izni almanız gerekir. Bunun için Yabancılar Dairesi'nden (Ausländerbehörde olarak bilinen LEA) izin almalısınız. Bağlı bulunduğunuz bölgedeki Yabancılar Dairesi'nden bir an önce randevu almanızı öneririm. E-mail veya fax yoluyla kendilerine ulaşabilirsiniz.
Ukraynalı nişanlınızla ilgili sorduğunuz kısmı tam anlamamakla birlikte, burada bir evlilik gerçekleştirme niyetinizin olduğunu varsayıyorum. Eğer böyleyse bu bölümde Almanya'da evlilik için izlemeniz gereken tüm adımları ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/marriage
Anlaşılmayan bir yer varsa tekrar yazabilirsiniz.
İyi günler dilerim,
Su