81 A
merhaba size bir sorum olucak rahatsız ediyorum kusura bakmayın
Bazı danışman firmalar lisans mezunlarına alan dışı istihdam sağladıklarını söylüyorlar. Kargo şöför vb 81 A ile Acaba bu konuda bir fikriniz var mıdır ben bir çok araştırma yapmama rağmen böyle birşey görmedim. Tecrübeniz yada danışmanınız var mı
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhabalar,
Sorunuz için teşekkürler. 81A hızlandırılmış vize türüne verilen bir isimdir. Tek başına bir oturum izni başlığı türü (Mavi Kart, Nitelikli Çalışan vb. gibi) değildir. Bununla ilgili ayrıntılı bilgi için: https://www.make-it-in-germany.com/en/looking-for-foreign-professionals…
Bahsettiğiniz oturum izni türü 18a (Ausbildung meslekleri) veya 18b (akademik arkaplan gerektiren meslekler) olarak geçen nitelikli çalışan vizesi türlerinden biriyse bunlardan ilki için bahsetiğiniz geçerli olabilir. Bazı Ausbildung mesleklerinde (ör: aşçılık, teknik ressamlık vb.) bu alanda yetkinliğinizi/tecrübenizi kanıtlayabilecek sertifikalarınız/belgeleriniz olduğu takdirde bu alandan mezun olmasanız bile alan dışında istihdam mümkün olabiliyor. Muhtemelen size bahsettikleri böyle bir yol. Elbette ne tür bir tecrübenin gerekeceği mesleğe göre değişecektir. Dolayısıyla eğer bahsettiğiniz alanlarda belgelendirebileceğiniz bir tecrübeniz varsa siz de çalışma izni için başvuruda bulunabilirsiniz. Son olarak kararın yetkili memurun takdirinde olabileceğini de hatırlatmak gerekir.
Umarım şimdi süreç daha anlaşılır olmuştur.
Başvuru sürecinizde bol şans dilerim.
Sevgiler,
Su