İçeriğe geç
soysal31
Güncellendi:
Çalışan Hakları

81 a

Merhaba 81 a 1 yıllık çalışma  vizesi  job is germany şirketi ile geldim  ama anlaşmış olduğum işletme ile iş sozlesmesindeki hiçbir şarta uyulmadi ve benim için burda yaptıkları masrafları daha(iş sözleşmesinde veya yazılı olarak bilgi yok ) önceden bilgi vermeden maaşımdan kestiler  ben de itiraz ettikten sonra benim cikisimi verdiler nasıl yol izlemeliyim ne yapmalıyım hakkımı aramak için nereye gitmeliyim 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Yaşadığınız durum için üzüntülerimi belirtmek isterim. 

Birbirinden farklı iki konuda atmanız gereken iki adım bulunmaktadır.

Bunlardan birincisi, işsiz durumda olduğunuzu çok gecikmeden yabancılar dairesine bildirmek ve oturumun durumunuzu değiştirmek (veya henüz vizenizi oturum izninize çevirmediyseniz bu doğrultuda bir oturum izni almak) için başvuruda bulunmaktır. Bu tür durumlarda yabancılar dairesi kişilere genellikle iş bulmalarına yetecek oranda bir süre tanır. Ancak bu dediğim Nitelikli Çalışan Vizesi için geçerlidir (81a bir vize değil, vize sürecini hızlandıran bir prosedürdür). Eğer Mavi Kart ile geldiyseniz size tanınacak süre üç aydır.

İkinci olarak, işverenle yaşadığınız sıkıntı konusunda Faire Integration adlı kuruluşla iletişime geçerek bu kuruluşun danışmanlarından (ücretsiz) rehberlik almanızdır. Kendileri size atacağınız adımlar konusunda bilgi verecektir. Kuruma şu linkten erişebilirsiniz:

https://www.faire-integration.de/de/topic/11.beratungsstellen.html

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu