İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Mehmet369

81-a gerekli belgeler

Merhaba 

İşveren tarafından iş sözleşmem yapıldı ve karşılıklı olarak imzalandı. İşverene göndereceğim belgelerin neler olduğunu bilmiyorum ve nereden öğreneceğimi de bilmiyorum. Ayrıca vekâleti de nereden ve nasıl temin edeceğimi bilmiyorum. Bu konuda ulaşabileceğim bir kaynak veya kişi yardımcı olursa sevinirim. 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

81A süreci işveren, yabancılar dairesi ve çalışma ajansı arasındaki bir müzakere üzerinden yürütülür. Bu süreçte tam olarak hangi belgelerin gerekli olacağını (çalışacağınız iş, denklik durumunuz, aile üyeleriniz vs. üzerinden) yabancılar dairesi bildirecektir. Vekalet konusunda ise, işvereninizn bağlı bulunduğu yabancılar dairesinin hazırlamış olduğu matbu bir formun olması muhtemeldir (bu noter aracılığıyla hazırlanan bir vekaletname değildir, sizin işvereni 81A süreci için yetkili kıldığınıza dair basit bir vekaletnamedir).

Dilerseniz ilgili yabancılar dairesi ile temasa geçip, ya da (daha sağlıklı biçimde) işvereninizin bu teması kurmasını sağlayıp sizin durumunuzda söz konusu olacak belgeleri öğrenebilirsiniz. Sürece dair genel işleyişi ise Make it in Germany projesinin şu sayfasından öğrenebilir ya da bunu işvereninize iletebilirsiniz:

https://www.make-it-in-germany.com/de/unternehmen/einreise/das-beschleunigte-fachkraefteverfahren

Umarım yardımcı olabimişimdir! 

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu