İçeriğe geç
ftma.1
İş Arama & Denklik

81 a vize ön onay

Merhabalar
Aşçıyım ve 81 a vizesine başvurdum yarı denklik aldım ve ön onaya başvuru sürecine gireceğim fakat a2 dil şartı varmı ön onaya başvurmam için yoksa dil şartsız başvurabilirmiyim ? 
İşyerim için dil şartım yok fakat prosedür gereği ön onay için gerekli olurmu yardımcı olursanız çok sevinirim 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @ftma.1  

Öncelikle belirtmeliyim ki 81A bir vize türü değil, vize işlemlerini hızlandıran bir idari prosedürdür. Burada esas başvurduğunuz vizenin (18a/b/g gibi) başvuru koşullarına tabi olursunuz. Eğer (yarı denklikle de olsa) nitelikli çalışan olarak gidiyorsanız ve işvereniniz Almanca bilmenizin gerekli olmadığını bildirip bunu sözleşmede belirttiyse dil belgesi sunmanız gerekmeyecektir. 81A süreci için belirleyici olan işvereniniz, yabancılar dairesi ve çalışma ajansı arasında yapılacak görüşmeler ve sizin çalışma, denklik ve gelir durumunuz konusunda varılacak anlaşmadır. Dil burada eğer sözleşmede gerekli tutulmadıysa bir etkide bulunmayacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu