İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
WOB35

81 A Vizesi ve Kendi aracım ile kara yolundan Türkiye Almanya yolculuğu

Merhabalar

81A Nitelikli işçi vizesi ile Türkiye'den Almanya'ya eşim ile birlikte gitme arifesindeyim.

Hannover'e yakın bir şehre gideceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım.

Pasaportlarımızda 81A harici verilen herhangi bir vize yok.

Belirtilen iş veren için çalışmaya gidiyorum.

TC plakalı Kendi aracım ile Bulgaristan'dan çıkış yaparak Almanya'ya gidebilir miyim?

İkinci sorum ise araç ile ilgili.

Ben iş vizesi ile geçici oturum koşuluyla Almanya'ya gidiyorum. Geçici oturum olduğu durumda turist statüsünde olmuyorum ve bu TC plakalı aracı Almanya'da kaç gün kullabilirim.

Sadece 6 Ay ülkede kalabileceğini görüyorum.

Aracın tescilini TC tescilinden Almanya Tesciline değiştirmeden en uzun ne kadar süre Avrupa Birliği yada Schnegen bölgesinde tutabilirim. 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Türkiye'den Almanya'ya gelen T.C. plakalı aracınızı genellikle en fazla altı ay boyunca tutabilirsiniz. Bu süreden sonra Almanya'da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız şunlar gereklidir:
- Aracınızın yerel olarak tescil ettirilmesi,
- Alman taşıt vergilerini ödemeniz
- Aracın teknik muayeneden geçmesi

Bunlara ek olarak sigorta ve tescil belgelerinizin Almanca tercümesi gerekli.

Almanya dışından araba getirmekle ilgili kurallar bu websitesinde ayrıntılı bir şekilde yazıyor:

https://www.zoll.de/EN/Private-individuals/Travel/Entering-Germany/Duties-and-taxes/Temporary-importation-of-a-vehicle/temporary-importation-of-a-vehicle_node.html

Umarım bu bilgiler faydalı olur.

İyi günler dilerim

Yanıtla
deamon

Merhaba, haddime değil tabii ki ama aracınızı Türkiye'de satıp onun parasıyla almanyada çok daha iyi bir araba almanız mümkünken neden bu kadar uğraşıyorsunuz ki?

Yanıtla
WOB35

Selamlar, rica ederim. Biraz konformist çocuksuz bir çiftiz. Karavan tipi ancak bir otomobil boyutlarında aracımız var. Volkswagen Transporter T5 Hochdach olarak aratabilirsiniz. Bunu ilk gidişte ihtiyacımız olan eşyalarımızı yanımızda götürmek ve ön görülen 180 gün sürede kullanıp acelesiz şekilde otomobil yatırımı yapmak için istiyoruz.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu