İçeriğe geç
ashley.joe
Güncellendi:
Çalışan Hakları

81a

1

1

Merhabalar, ben 8 ay önce almanyaya nitelikli iş göçü yasasıyla geldim ve tam zamanlı çalışıyorum. 18a oturum izni kartım yakında teslim edilecek Sorularım şunlar; 

başka bir eyalete geçebilir miyim?

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @ashley.joe , Aldığınız oturum izni tüm Almanya için geçerli olduğundan dilediğiniz takdirde taşınabilirsiniz. Bunun önünde herhangi bir engel yok. Fakat ikametgahınızı yeni adrese aldırdığınız takdirde o eyaletin bağlı olduğu sisteme gireceğinizi hatırlatmakta fayda var. Bazı kurallar eyaletten eyalete değişiklik gösterebiliyor, bunların takibini yapmanızı öneririm. Ayrıca bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi de değişecektir, böyle bir durumda çalışma izni, iş değiştirme vb. göçle ilgili bütün işlemlerinizi bu yeni ofisten yapmanız gerekecektir.
ashley.joe
Ama çalışma iznimde şirketin adı yazıyor? Bu bi engel değil midir değişiklik içim
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
@ashley.joe Dediğim gibi tam da şirketin ismi yazdığı için izin almadan başka bir işte çalışamazsınız. Çünkü şu anki oturum izniniz o iş yeri ile doğrudan bağlantılı. Siz o spesifik iş için oturum izni aldınız. Yeni bir işe geçmek istediğinizde tekrar Yabancılar Dairesi'nden izin almanız gerekiyor bu yüzden.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu