81a
Selamlar, ben ve eşim türkiyede 4 yıldır atanmış devlet memuru statüsünde Anasınıfı öğretmeniyiz. eşim 28 ben 35 yaşındayım. eşimin b1 belgesi var benim ise a1. ikimiz de 4 yıllık okul öncesi öğretmenliği bölümü mezunuyuz ve almanyadan yarıdenkliğimiz var.(baden wüttenberg eyaletinden) 2 yıldır almanyaya göç etmeye uğraşıyoruz. bizim tek koşulumuz ne olursa olsun beraber gitmek ve en azından birmizin kendi mesleğini yapması. geçen hafta münihten pme'ye bağlı bir anaoukuluy görüştü eşim ve işi aldı. şuanda sözleşme bekliyoruz. araştırmalarımızın sonucunda beraber aynı anda gidebilmemizin en kolay ve geçerli yolunun 81a önonayını almamız olduğunu öğrendik. aracı kuruluşumuz işçi vizesini öneriyor ama biz sonradan aile birleşimi diye bir seçeneği düşünmüyoruz. zaten burada memuruz. biz olacaksa beraber olsun istiyoruz. kendisine 3200 civarı brüt maaş teklif edildi. ben de onla gidip ilk etapta dilimi geliştirene kadar başka işlerde çalışıp sonra tekrar öğretmenliğe dönemyi planlıyorum. sizce biz bu önonaya başvurmak için uygun muyuz? ne yapmamız gerekir? veya tavsiye edebileceğiniz başka bir vize türü var mıdır. bizim beraber gitmemizi sağlayacak?
biraz uzun bir yazı oldu ama durumumuzu tam anlatıp soru işareti olmadan cevap almak isteğimdendir. şimdiden teşekkürler.
mesela Nitelikli Çalışan Vizesi (Visum als Fachkraft) bu nedir? 81a mıdır veya bizim için de uygun mudur?