İçeriğe geç
emnarcn
Güncellendi:
Aile Birleşimi

81/a

Merhaba ben 81 aile Türkiye’den geldim ailemi getirmek istedim de mi yabancı dil bilmesine gerek var mı teşekkürler

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Anladığım kadarıyla Nitelikli Çalışan Vizesi ile Almanya'dasınız (Zira 81A bir vize değil, vizeyi hızlandıran bir işlemin adıdır).

Aile Birleşimi konusundaki kapsamlı bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/family-reunification-for-immigrants

Genel olarak aile üyelerinin asgari seviyede Almanca bilmeleri beklenir. Burada eşinizin A1, 16 yaşından büyük çocuklarınızın ise C1 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olması gerekir. 

Bu durumun bazı istisnaları vardır:

Eğer Mavi Kart sahibi iseniz veya yüksek derecede nitelikli bir uzman, araştırmacı veya serbest meslek sahibi sayılıyorsanız eşinizin Almanca bilgisi kanıtlaması gerekmez.

Bunun yanında eşinizin Üniversite diploması varsa da Almanca bilgisi göstermesi gerekmeyecektir.

Son olarak, bir aile üyesi fiziksel, ruhsal veya duygusal bir hastalık veya engel nedeniyle Almanca öğrenemiyorsa, böyle bir durumda da Almanca konusunda istisna yapılabilir. Ancak bunun için bir sağlık raporuna ihtiyaç vardır.

Umarın yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu