81a Aile birleşimi
Merhaba, Almanya'da bir hastanede çalışmak için bir firma ile anlaştım. Firma 81a vizesi için başvuru yaptı ve ön onay aldım. Ancak eşim için başvuru yapılmamış ve aynı anda gitmek istiyorduk. Aile birleşimi süreci Türkiye'de uzun olduğu için bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Firma, evraklarımı verirken eşim için başvuru yapmamış. Şimdi bu süreçte ne yapabileceğimi merak ediyorum. Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkür ederim.
5 Yorumlar
Yanıtla (5)
Merhabalar.
Ben de bir firmada çalışmak için bir Alman işveren buldum ve anlaştım.
Kendisi Yabancılar Dairesine ön onay başvurusu yaptı ve ortalama 6 hafta içinde ön onay aldım.
2022 Haziran'da Macaristan Schengen Vizem vardı, zamanında giriş çıkış yapmıştım.
2023 Ağustos'ta Almanya'dan Red aldım.
2024 Ocak ayında Slovakya'dan İş Davetiyesi ve İş Sözleşmesi ile başvurdum ve Red aldım.
2024 Şubat sonunda ABD vizesi aldım.
Bulduğum İş Verenin aldığı Ön Onay ile 2024 Haziran'da Ankara konsolosluğuna başvurdum ve 3 gün içinde vizeyi verdiler.
Temmuz ayının sonunda Almanya'ya geldim. Ağustos sonunda Oturum aldım. Şuan 1 Yıllık oturumum var.
Maaş Brüt 3.000 Euro. Ailemi yanıma almayı istiyorum fakat ÖN ONAYIM ile alakalı bir yazı alıp Ailemin Vizeye Türkiye'den onunla başvurmasını planlıyorum.
İş Verenim, Ne Tür biz yazı gerekirse vermeye Hazır. Lakin Yabancılar Dairesi biraz yan çiziyor sanki.
Bu konuda ne yapar nasıl ederim? Bir yol yordam gösterebilir misiniz?
Teşekkürler.
Merhaba @onlyxman
Eğer aile üyelerinizin bilgilerini çn onay sürecinde sunmadıysanız kendilerinin sonradan bu sürece dahil edilmeleri mümkün değildir. Normal koşullarda aile üyelerinizi ön onay kapsamına alırsanız, kendilerine bu kapsamda konsolosluğa başvuru yapmak için kullanabilecekleri 6 aylık bir evrak verilir. Eğer bu evrak yoksa vizeye başvurup olağan aile birleşimi sürecini işletmeleri gerekecektir. Yine de son karar ve takdir yetkisi yabancılar dairesindedir.
Bu vize ile ilgili bilgileri şu sayfamızdan öğrenebilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/family-reunification-for-immigrants
İyi günler dilerim!