İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Calvinhh
Güncellendi:

81A aile birleşimi

Merhabalar. Ben iktisat mezunuyum ve Almanya'dan 81 a kapsamında iş teklifi aldım .eşim ve 1 çocuğumla birlikte başvuru yapmayı istiyorum.ama maaşım brüto 2500 € 1.)Alacağım ücret ailemle birlikte başvuru yapabilmem için yeterli mi?2.) Ayrıca gitmeden ev kiralama zorunluluğumuz var mı ? Cevaplarsanız çok sevinirim . saygılarımla 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Calvinhh  

Çalışma izni başvurusu için gerekli maddi koşulların karşılanmadığı 81A sürecinden sorumlu ilgili yabancılar dairesi tarafından incelenecektir. 

Bu incelemenin brüt değil net geliriniz üzerinden yapılır. Gitmeden ev kiralamanıza gerek yokturama gelir değerlendirmesinde ortalama bir evin  brüt yalın kirası (Kaltmiete), ısıtma masrafları, aile üyelerinin sigorta masrafları ve devlet tarafından belirlenmiş aylık asgari ihtiyaç miktarları dikkate alınır. Güncel miktarlar şu şekildedir:

Oturum izni olan kişi için aylık 563 Euro

Partner için aylık 506 Euro

6 ila 13 yaş arasındaki çocuklar için aylık 390 Euro.

Yani kira ve sigorta gelirlerine ek olarak Sunduğunuz belgelerde evinizin kirasına ve sigorta masraflarına ek olarak aylık 1459 Euro gelirinizin olması gerekecektir.

Yine de bu meblağın yetip yetmeyeceği konusunda söz ve takdir yetkisi ilgili yabancılar dairesindedir ve süreç işvereninizin kendileri ile yapacağı görüşmeler üzerinden netleşecektir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu