Ab mavi kart 2025 yıllık brüt ücret
Merhaba 02.09.2024 tarihinde yaptığım süresiz ve 4.000 Euro brüt iş sözleşmesiyle(muhasebe finans müdürü olarak) 04.09.2024 te ab mavi kart vizesine başvurdum ve Ab mavi kart almaya hak kazandım vizem 05.12.2024 te 1 yıllık verildi.01.02.2025 te işe başlayacağım 2025 yılının ab mavi kart brüt ücret tutarları benim sözleşmemi etkiler mi.2024 yılı için yıllık brüt maaş ücreti 45.300 TL idi.2025 yolunda ise bu rakam 48.300 tl olarak güncellendi.Kısacası benim şubat ayı maaş bordrosu iş başlangıcımda maaşımın 4.000 Euro olması beni zora sokar mı? Şimdiden teşekkürler
2 Yorumlar
Merhabalar,
Almanya'ya giriş yaptıktan sonra 3 ay içerisinde (bazı eyaletlerde bu süre daha uzun olabilmektedir) yabancılar dairesine başvurarak elinizdeki vizenin bir oturum iznine (sizin durumunuzda Mavi Kart) çevirilmesi için başvurmanız gerekecektir. Maaş durumunun incelenmesi bu aşamada bir kez daha gündeme gelir. Uygulamada yabancılar dairesi şubeleri bu inceleme sırasında genellikle vizeye başvurulma/sözleşmenin imzalanma tarihini dikkate almaktadırlar. Ancak burada farklı eyaletlerin farklı idari kriterler koyabildiğini ve takdir yetkisine sahip olabildiklerini akılda tutmak gerekir.
Bu nedenle size somut tavsiyem
1- İvedilikle yabancılar dairesinden bir randevu almak,
2- Mümkünse durumu önceden kendilerine danışmak,
3- Ve yine mümkünse sözleşmenizin işveren tarafından aylık brüt 4,025.00 Euro olacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep edip randevuya bu sözleşme ile gitmek şeklinde olacaktır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!