İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
KalkanMehmet

Adres değişikliği

Almanya'ya 3 sene önce iltica ettim bu süre zarfında neredeyse hiç mektup alamadım ve mahkemem hala gelmedi bunda sorun yok fakat ben 2 seneden fazla bir süredir çalışıyorum daha sonra sınırsız iş sozlesmesini almaya hak kazanırken kendimi dil kursuna kaydettim fakat okulda öğrendiklerimi malesef kampa tekrar edemeiyordum çünkü çok kötü şartlar altında yaşıyordum daha sonra kendime bir ev buldum ve bu evin kirasını ben veriyorum adres değiştirme başvurusu yapmak için kaldığım evin resmi belediye kaydı, süresiz iş sozlesmesi, kira  sözleşmesi, adres değiştirme belgesi ve banka hesap ozetiylw beraber ilgili yabancılar dairesine teslim ettim daha sonra bana en geç 2 hafta içinde cevap geleceğini bununda yüksek ihtimalle pozitif anlamında olduğu söylendi aradan 1 gün geçtikten sonra kamp müdürü benden artık adresime tasinabilecegimi söyledi zaten aynı günde yatağım başka bir personele verildi çok kısa zamanda eşyalarımi toplayıp yeni afresime geçtim fakat aradan geçen 1 yıldan fazla zamana rağmen hala olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadım eski kamp adresim şuan hala benden aylık ücret talep ediyor aynı zamanda kendi evim içinde ücret ödüyorum tabi aynı sekilde okulada çalıştığım için ödeme yapıyorum ve gerçekten ekonomik anlamda zorlanıyorum aradan geçen bir yıldan fazla süre olmasında rağmen 100 defa eski bağlı olduğum yabancılar dairesine gittiğimde beni sürekli yeni adresimin bağlı olduğu yabancılar dairesine yönlendiriyor oraya gittiğimde aynı şekilde onlarda bunu yapıyor kimligimin süresi bitti ve her iki belediyede bana adresimin burada olmadığını dile getirdikleri için kimliğimi teslim almiyorlardi en son bir memur aldı ve son olarak yaklaşık 4 aydır hem kimliğimi kaybettiler hemde 1.5 yıldır adresimi bulamıyorlar bu durumu nasıl cozecegimi bilmiyorum ve gerçekten akıl sagligimi yitirmek üzereyim 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Sorunuzla ilgili olarak çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative size ilk fırsatta yanıt verecektir. Kendilerini bu gönderiye etiketliyorum.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba,
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederim. Zor durumda olmanıza üzüldüm. Ancak tam durumunuzu bilmediğimizden ve hukuki danışmanlık yetkimiz olmadığından vereceğimiz cevapların tam bir kesinlik taşımadığını lütfen unutmayın.
Yabancılar dairesi ‘ikamet yükümlülüğünden’ ("Wohnsitzauflage") sorumludur. Bu nedenle taşınmak istiyorsanız, yabancılar dairesinin izin vermesi gerekir. Eğer yabancılar dairesi yanıt vermezse, bu sayfada adım adım yapabileceklerinizi bulabilirsiniz: https://life-initiative.org/tr/auslaenderbehoerde/
Sizin durumunuzda, bir göç danışma merkeziyle veya bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca LIFE Initiative ile iletişime geçerek bir gönüllüden destek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz.Sıradaki adımlarınız neler olabilir?

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. Başka sorularınız olursa lütfen bana bildirin.
Sevgiler,
Franziska

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu