Aile Birleşimi 2 yıl ikamet kanunu
Aile birleşimi için vize bekliyorum. Evlilik eş Almanya’ya gittikten sonra gerçekleştiği için dosyamız 2 yıl kanununa takıldı. (İlgili kanun: Aufenthaltsgesetz - AufenthG)
§ 30 Ehegattennachzug) Ancak memur süre hesabı yaparken oturum başlangıç tarihini baz almış. (Anmeldung veya ülkeye giriş tarihini baz almış olsaydı bir sorun olmayacaktı.) Bu konuda bilgisi olan biri var mı? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
4 Yorumlar
Yanıtla (4)
@Zey_16
Merhabalar,
Cevabı almış oldunuğunuz bölgeyi merak ettim .
Sanırım şu maddeyi kastediyorsunuz ama
d)
seit zwei Jahren eine Aufenthaltserlaubnis besitzt und die Aufenthaltserlaubnis nicht mit einer Nebenbestimmung nach § 8 Abs. 2 versehen oder die spätere Erteilung einer Niederlassungserlaubnis nicht auf Grund einer Rechtsnorm ausgeschlossen ist; dies gilt nicht für eine Aufenthaltserlaubnis nach § 25 Absatz 2 Satz 1 zweite Alternative,
Bu madde üzerinde sahip olduğunuz ya da olmadığınız başka bir durum var mıydı ?
Ya da almış olduğunuz RED beyanı açıklayabilir misiniz ?
Memurun gerekçesi şu( 30 Abs. 1 Nr. 3 Bst. e AufenthG.)(eine Aufenthaltserlaubnis nach § 7 Absatz 1 Satz 3 oder nach den Abschnitten 3, 4, 5 oder 6 oder § 37 oder § 38 besitzt, die Ehe bei deren Erteilung bereits bestand und die Dauer seines Aufenthalts im Bundesgebiet voraussichtlich über ein Jahr betragen wird; dies gilt nicht für eine Aufenthaltserlaubnis nach § 25 Absatz 2 Satz 1 zweite Alternative,) Bayern bölgesi. Red almadık, dosyayı askıya aldığını öğrendik. Eşim 18 b oturuma sahip nitelikli göçmen. Bayern Bölgesi. 15 aydır bekliyorum. Oturum alış tarihi 1 Mayıs 2023 olduğu için dosyayı 1 Mayıs 2025 tarihine ertelemiş. Eşimin anmeldung tarihi ise 1 Aralık 2022
Merhabalar!
İlgili yasada kişinin "en az iki yıldır geçerli bir oturum izni ile bulunmuş" olması dediği için bu süre genellikle vize/giriş/Anmeldung tarihi üzerinden değil, oturum izninin düzenlendiği tarihten itibaren hesaplanır. Ancak bu oturum belgesi öncesinde örneğin çalışmaya veya sigorta primi/vergi ödemeye başladıysanız bunu oturumunuzun fiilen daha önce başladığının işareti olarak sunup itiraz etmeyi deneyebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir!
1 Ocak 2023 tarihinde yasal olarak çalışmaya başlamıştı. Bu yöntemi deneyeceğiz teşekkür ederim.