İçeriğe geç
Mely
Güncellendi:
Aile Birleşimi

Aile Birleşimi

• Ben kocam ile 02.02.2020 Tarihinde evlendim.Kocam Almanya doğumlu ve 1981-2017 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı.2017 yılında Türkiye'ye gelerek 33 ay Türkiye'de kaldı.01.10.2020'de tekrar Almanya'ya geldi.Oturum sahibi olduğu için ve yasal süreden fazla Almanya'ya giriş yapmadığından şu an oturumu ile ilgili devam eden bir davası var.Aile birleşimimiz henüz sonuçlanmadı.Almanya konsolosluğuna evraklarımı 30.05.2022'de teslim ettim.Aile birleşimimiz sonuçlanmayınca 05.04.2023 tarihinde Schengen Turistik Vize ile Almanya'ya geldim.26.04.2022 tarihinde iltica talebinde bulunarak Almanya'da yaşamaya başladım.B1 Almanca belgemi aldım ve Almanya'dan herhangi bir maddi destek almadım. Almanya'da tanınan bi bölüm ve üniversiteden lisans mezunuyum. Oturum statümü değiştirmek ve Türkiyeye seyahat edebilmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?Lütfen bana rehberlik edin.

4 Yorumlar

Yanıtla (4)

Mely

DÜZELTME :Turistik Vize ile Almanya'ya geldim.26.04.2023 tarihinde iltica talebinde bulunarak Almanya'da yaşamaya başladım

Profile Picture
Su Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuzdan hala iltica prosedürünüzde olduğunuzu anlıyorum. Değiştirmek istediğiniz statünüzün ne olduğunu paylaşabilir misiniz rica etsem? Ayrıca bölümünüzün ve üniversitenizin Almanya'da tanındığını sonucuna Anabin veritabınından mı ulaştınız? Bu kısmı da netleştirirseniz sevinirim. İltica prosedürünüzü durdurma kararı ile ilgili danışmanız için sizi ilgili kurumlara yönlendirebilecek uzmanları bu gönderiye etiketliyorum: @LIFE Initiative  

Mely

Su Hanım,

Dönüş ve ilginiz için teşekkür ediyorum.Etiketlediğiniz kurumun danışmanları ile sayenizde irtibat halindeyim.

Desteğiniz için teşekkür ediyorum.

Profile Picture
LIFE Initiative

Merhaba, kişiye özel bire bir hukuki tavsiye veremediğimiz için bu konuda vereceğimiz cevap genel bilgi niteliğindedir. İltica prosedürü sırasında ikamet statünüzü değiştirip değiştiremeyeceğinize ilişkin sorunuzu yanıtlamak kolay değil. Almanya'da yeni bir oturma izni almak için, eşinizin aile birleşimi için yasal bir hak veren bir oturma iznine sahip olması koşuluyla, aile birleşimi için bir oturma izni başvurusunda bulunmak mümkün olabilir. Bu durum dikkatlice kontrol edilmelidir. Bilgilerimize göre, 29 Mart 2023 tarihinden sonra Almanya'ya giriş yapan kişiler için nitelikli işçi vizesine (istihdam temelinde) geçiş yapmak mümkün değildir (bkz. https://handbookgermany.de/tr/changing-residence-title#faq_3330).
Diğer bir seçenek ise iltica prosedürünü geri çekerek Almanya'ya gitmek ve yurtdışında yeni bir oturma izni başvurusunda bulunmaktır. Ancak bu da önemli belirsizlikler getirebilir ve çoğunlukla çok uzun işlem süreleri olabilir. Bir avukat bulmanızı ve ondan tavsiye almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bölgenizdeki bir avukatı buradan arayabilirsiniz: https://bravsearch.bea-brak.de/bravsearch/index.brak. Ayrıca buraya da bakabilirsiniz: https://anwaltauskunft.de/anwaltssuche. Göçmenlik hukuku alanında uzmanlaşmış bir avukat seçin.
Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olmuştur. Başka sorularınız olursa lütfen bana bildirin.
Saygılarımla, Ramin

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu