Alacağım maaş 45 yaş üstü şartları karşılar mı?
Ben matematik öğretmeniyim. Yaşım 45 üstü. Denklik sürecini tamamladıktan sonra öğretmen olarak işe başlamak istiyorum. Yaşım buna engel midir? Engel değilse Almanyada çalışabilmek için almam gereken bir maaş alt limiti var mıdır?
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhaba @matematik_4375 ,
Sorunuz için teşekkür ederiz.
Almanya'da öğretmen olarak çalışıyorsanız, “Blaue Karte EU” için gerekli şartları yerine getirebilirsiniz.
Öğretmenler Almanya'da eksik meslekler olarak kabul edildiğinden (bu listeye buradan bakabilirsiniz, grup 23), gerekli asgari maaş daha düşüktür: Hak kazanmak için “genel emeklilik sigortası yıllık katkı payı değerlendirme tavanının” en az %45,3'ünü kazanmaları gerekmektedir. Bu miktar 2024 yılı için yıllık brüt 41.041,80 Avro ya da aylık 3.420,15 Avro'dur. Bu miktar en geç bu yılın sonuna kadar 2025 yılı için geçerlidir. Bu miktardan daha az kazanmanız bekleniyorsa, alternatif olarak vasıflı işçiler için oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz.
Yaş nedeniyle, başvuru sahibinin 45 yaşın üzerinde olması halinde “Blaue Karte EU” için hangi düzenlemelerin geçerli olduğu kanunda açıkça belirtilmemiştir. Ancak, vasıflı işçiler için ikamet için aynı düzenlemenin (§18a ve §18b) burada da geçerli olduğunu varsayıyorum. Buna göre, yıllık brüt maaşınızın en az 53.130 avro (2025 yılında) olması gerekmektedir. Maaşınız bu miktardan az ise, uygun bir emeklilik planına ilişkin kanıt sunmanız gerekmektedir. Bu, menşe ülkenizdeki veya diğer ülkelerdeki yasal bir emeklilik planındaki mevcut talepleri, özel emeklilik veya hayat sigortası poliçelerinden veya gayrimenkul veya diğer varlıklardan mevcut talepleri içerebilir.
Umarım bu faydalı olmuştur ve başka sorularınız olursa lütfen iletişime geçin. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim!
Saygılarımla
Seoyoung