İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Özgürbag

Almanya

Merhabalar;

Adım Özgür eşim yakın zamanda Bulgaristan vatandaşlığına hak kazanacak(1yil içinde) ve bu hak sonrası benim içinde Bulgaristan'a gidip D tipi vizeye başvurmayı planliyoruz.İkimizde üniversite mezunu 29-30 yaşlarında yaklaşık 9-10 yıldır aktif çalışma hayatında yer alıyoruz.

D tipi vize yolu ile ;

1. Almanyaya gidiş ve çalışma için bu yöntemimiz Almanya devleti tarafından kabul edilir mi?
  2. Sizin onerebileceginiz daha kolay veya hızlı bir şekilde Almanya'ya gidiş süreci var mıdır?
  3. Ben şimdiden fırsat karta başvuru yapsam yaklaşık süreç 1 yıl sürüyor zaten eşim Bulgaristan vatandaşlığını aldığında beraber Almanya'ya gitsek ve orada nasıl bir yol izlersek oturum hakkımız için daha sağlıklı olur.
  4.  Bu konularda bildiğimiz yanlışlıklar varsa düzeltebilir ve bizim için uygun olan yöntemi bize anlatır mısınız? Şimdiden Çok teşekkürler.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Eşiniz bir AB ülkesinden vatandaşlık aldığında dilediği zaman Almanya'ya gidip yaşam merkezini orada kurma ve çalışma hakkına sahip olacaktır. Sizin de kendisinin eşi olarak aile birleşimi kapsamında kendisinin yanına yerleşmeniz ve sınırsız çalışma iznine sahip olmanız mümkün olacaktır. Ancak bunun için eşinizin öncelikleAB vatandaşlığı alıp Almanya'ya yerleşmesi ve sizin de Türkiye'den (veya oturum izninizin bulunduğu başka bir ülkeden) aile birleşimi vizesine başvurmanız gerekecektir.

Bunun dışında Almanya'da iken aile birleşimi üzerinden oturum iznine başvurabilmek için, Almanya'da bulunduğunuz anda geçerli bir ulusal vizeye sahip olmanız gerekecektir (fırsat kartı, çalışma vizesi, eğitim vizesi vs.). Yani bu tür bir vizeye sahip değilken Schengen vizesi ile Almanya'ya gidip evlilik üzerinden oturum izni almanız mümkün olmayacaktır. 

Eğer vatandaşlık sürecine ek olarak süresi 1 yılı bulan aile birleşimi sürecini kısaltmak istiyorsanız şu aşamada bir ulusal vize türüne başvurmayı deneyebilirsiniz. Böylece eşiniz Almanya'ya yerleştiğinde sizin geçerli ulusal vizeniz ile Almanya'da aile birleşimi üzerinden oturum izni almanız mümkün olacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu