İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Seabelll

Almanya dışında 180 gün kalma süresi hkk

Merhaba, 

3 yıldır Aile Birleşimi ile Almanya da yaşıyorum. Şuan da Çifte Vatandaşlık için işlemlerim devam ediyor. Mart ayı için de sonuçlanmış olacak. Bu süreçte sağlık kontrolüm nedeniyle İstanbul a uçmam gerekecek. Geçtiğimiz aylarda babamın ani vefatı nedeniyle İstanbul da planladığımdan uzun bir süre kalmam gerektiği için bu yasal süreyi aşmak ve mevcut haklarımı kaybetmek istemiyorum. 

Bu nedenle Almanya dışında 180 gün kalma şartının neye göre hesaplandığını öğrenebilir miyim? Seyahat tarihi itibari ile son bir yıl için de geçirilen süreye göre mi? Yoksa her takvim yılına göre Ocak ayı itibariyle baştan mı başlatılıyor? 

Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar, 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Seabelll  

Süresiz oturum iznine sahip olmadığınız sürece, herhangi bir ulusal vize ileAlmanya'da iseniz, ülke dışında kalmanıza izin verilen süre 180 günlük herhangi bir aralık içerisinde 90 gündür. Yan takvimdeki herhangi A ve B noktası içerisinde en fazla 90 gün Almanya dışında kalabilirsiniz. Bunu pratikte 90 gün Almanya - 90 gün Almanya dışı şeklinde formüle edebilirsiniz. Ancak bir 90 gün bittiğinde Almanya dışında geçirebileceğiniz yeni aralığın başlaması için 90 gün Almanya'da kalmanız gerekir.

Süresiz oturuma sahipseniz bu süre bir takvim yılı içerisinde 180 gündür ve bu yılın başı esas alınacak şekilde hesaplanır.

Ancak gerekli durumlarda yabancılar dairesine başvurarak hastalık, eğitim gibi gerekçelerle bu sürenin uzatılması talebinde bulunmak mümkündür.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Seabelll

Kesinlikle bu yanıtınız çok yardımcı oldu. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu