İçeriğe geç
nurztrk
Vatandaşlık

Almanya’da doğan çocuk

Annem 10 yaşındayken Almanya’ya  gelmiş ve alman vatandaşlığı yok 22 yaşında evlilikle Türkiye’ye dönmüş ama sonra 2002 de beni Almanya’da doğurmuş ve o zaman bana vatandaşlık almamış ben şu anda vatandaşlık alabilir miyim 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @nurztrk  

Almanya'da doğmuş olmanız veya ebeveyninizin Almanya'da doğmuş olması, hukuken doğrudan Alman vatandaşlığı kazanmanızı sağlamaz. Bu durum için ek koşulların yerine getirilmesi gereklidir.

Yasaya göre, 01.01.2000 tarihinden itibaren, yabancı anne ve babanın çocuğu olarak Almanya'da doğan bir çocuk, aşağıdaki şartları karşılaması durumunda Alman vatandaşlığını kazanabilir:

1. Anne veya babadan birinin en az 8 yıldır Almanya’da ikamet ediyor olması.
  2. Anne veya babadan birinin süresiz oturma iznine sahip olması.

Bu koşulların, çocuğun doğum anında yerine getirilmiş olması gereklidir.

Bu sürecin geriye dönük olarak işletilmesi için muhtemelen Almanya ile güncel bağlarınızın bulunduğunu göstermeniz de gerekecektir. Bu koşulları karşılıyorsanız, konuyla ilgili uzman bir avukata danışmanızı tavsiye ederim.

İyi günler dilerim!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu