İçeriğe geç
Yelkan92
Güncellendi:
Çalışan Hakları

İş arama vizesi

Merhaba Su iş arama vizesi gereken türkçe belgeleri listesini yollayabilirmisin.

Birde make it germany ye cv yollamıştım onlar iş aryor mu benim için ne yapyorlar?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @yelkan92, İş arama vizesi için gereken belgelerin listesini ekte bulabilirsiniz (Türkçe dilinde). İkinci sorunuza gelirsek, Make it Germany (veya başka kurumlar) sizin adınıza iş aramaz. Sadece süreci kolaylaştırmak adına yönlendirme yapabilirler ve Almanya'da nitelikli eleman olarak çalışmak istiyorsanız rotanızı çizmek için danışmanlık verebilirler. Kendi sitelerinde yazdıkları hizmet kapsamını aktarıyorum: "Önemli bilgiler sağlar: Make it in Germany, Almanya'ya giriş ve vize işlemleri, iş bulma ve Almanya'da yaşam hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. Girişimciler ve araştırmacılar Almanya'daki kariyer olanakları hakkında özel bilgiler edinebilirler. Sitede ayrıca mesleki eğitim ve yükseköğrenim hakkında da bilgiler yer alıyor. İş aramayı kolaylaştırıyor: Make it in Germany iş ilanları vasıflı çalışanların uygun iş pozisyonları aramasına ve hangi sektör ve bölgelerin eleman aradığını öğrenmesine olanak tanıyor. Portalda ayrıca Almanya'da iş başvurusu sürecinin nasıl işlediği gibi önemli bilgiler de yer alıyor. Şirketleri desteklemek: Almanya'daki işverenler, yurtdışından nitelikli profesyonelleri nasıl temin edecekleri ve entegre edecekleri konusunda bilgi almak için portalı ziyaret edebilirler. Portalda ayrıca çeşitli şirketlerin deneyimlerini anlattıkları ve başkalarını da benzer bir yola girmeye teşvik ettikleri gerçek yaşam öykülerinden oluşan bir seçki de yayınlanıyor. Yetkin ve kişiselleştirilmiş danışmanlık: Almanya'da çalışmak isteyen kalifiye profesyoneller Make it in Germany portalını kullanarak iş arama, mesleki yeterliliklerin Almanya'da tanınması, vize ve Almanya'ya yerleşme konularında e-posta, web sitesinin telefon hattı veya sohbet yoluyla kişiselleştirilmiş tavsiyelere erişebilirler." Kaynak: https://www.make-it-in-germany.com/en/about-us/make-it-in-germany İyi günler dilerim, Su
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu