İçeriğe geç
ihsandemir
Güncellendi:
Mesleki Eğitim

ausbildung

herkese merhabalar. Türkiyede mesleğimde10 yıllık iş tecrübem var. Ve berufszeugnisim var. 12 yıldır berlinde yaşıyorum. 11 yıl önce almanca kurslarımı tamamladım a2-b1 işim ile ilgili akademi buldum ve görüşmem sonucunda oluş beni kabul etti ,mesleki yeterlilikte ve dil konusunda. mesleğimin burda karşılığı Live Sound Engineering / Tonmeister fakat herhangi bir yardım almadığım için bildungsgutscheini karşılamıyor arbeit Agentur vede bahaneler sundular ; o sektörü karşılamıyoruz , b2 olması lazım gibi. bana bir tavsiyeniz varmı ? Nasıl bir yol izlemeliyim. okul 2 sene sürüyor ve sonunda sınavları kazanıp staatlich anerkannt belge veriyorlar diploma veriyorlar. 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Buket_Communitymanager_Turkish
Merhaba @ihsandemir Mesajınız için teşekkürler. Şu anda Jobcenter veya Arbeitsamt'dan yardım alıp almadığınızı bilmek istiyorum. Yoksa kendi geliriniz mi var?
ihsandemir
12. Aydan itibaren jobcenterden yardım alacağım. Görüşmeyi yaptığımda yardım almıyordum kendi gelirim vardı. yani şuanda almıyorum 12. Ayda alacağım.
Buket_Communitymanager_Turkish
Bu nedenle, kendi geliriniz varsa ve sizi desteklemeye gerek yoksa, iş merkezi eğitiminiz için ödeme yapmayacaktır. İşsiz olarak kaydolduğunuz anda böyle bir görüşme yapmaya çalışın, böylece iş merkezinin ileri eğitiminiz için ödeme yapması için bir nedeni olur.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu