İçeriğe geç
RANA
Güncellendi:
Mesleki Eğitim

Ausbildung

Merhaba. Ausbildung yapmak için yaş sınırı var mı? Benim yaşım 43. Ama Almanca da hiç bilmiyorum. 

6 Yorumlar

Yanıtla (6)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @RANA , Öncelikle sorunuz için teşekkürler. Almanya'da mı yaşıyorsunuz? Ve hangi alanda Ausbildung yapmak istiyorsunuz?
RANA
İyi akşamlar. Şükür kavuşturana ? çok sevindim, nihayet ulaşabildim siteye. Size Ankara'dan yazıyorum, burada yaşıyorum. Ben nasıl ve nereye başvuru yapacağım ausbildung için?
RANA
Hizmet sektörü için (aşçı, bakıcı, fırıncı,market ve bunun gibi, büyük küçük farketmez, her türlü üstesinden gelirim evel Allah.
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Güncellendi:
@RANA Merhabalar, Ausbildung vizesi için gereken koşullar, istenen belgeler ve başvurmanız gereken yerler hakkında ayrıntılı bilgi almak için bu alanda hazırladığımız yazıyı dikkatlice incelemenizi öneririm: https://handbookgermany.de/tr/vocational-training-visa Anlaşılmayan bir yer olursa bize platformdan tekrar ulaşabilirsiniz. Sevgiler, Su
RANA
@Su Parlak_Moderator merhaba. Ben bu yazıyı inceledim. Maalesef ki, dil şartı var. Çok üzüldüm ?
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Alanınızı sormamın sebebi şu yüzden: Genel kural olarak 20'li yaşlarınızın başında da 40'lı yaşlarınızın sonunda da Ausbildung eğitimi için başvurabilirsiniz. Almanya'da yaş sınırı olan sadece birkaç meslek eğitimi programı (Ausbildung) var; polisler ve devlet memurları. Bunun nedeni, öğrencilerin geçmesi gereken fiziksel eğitim vb. kriterlerle ilgili olarak açıklanıyor. Bunun gibi spesifik alanlar haricinde, Almanya'da Ausbildung için iş tanımları yaş ve cinsiyet açısından nötr olmalıdır. Yaşa dayalı hiçbir ayrımcılığa izin verilmemektedir. Eğer bahsettiğiniz alan bu spesifik alanlara girmiyorsa yaşınız Ausbildung yapmanız açısından doğrudan bir engel teşkil etmez.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu