İçeriğe geç
rhaegar
Güncellendi:
Mesleki Eğitim

Ausbildung

Selamlar, yakın tarihte almanyaya iltica edeceğim. Henüz iltica başvurum sonuçlanmamışken ausbildung ile hem meslek hem de dil öğrenme imkanım varmı eğer var ise oturum izni ve çalışma iznimde avantaj sağlar mı? 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @rhaegar , İltica başvurunuz sonuçlanmadan bahsettiğiniz imkanlara erişiminiz olmayacaktır maalesef. İltica prosedürünün nasıl işlediğine dair daha ayrıntılı bilgi için: https://handbookgermany.de/tr/asylum-procedure Buna ek olarak, başka bir bölümümüzden şu kısmı da eklemek isterim: Birçok sığınmacı, iltica başvuru sürecinde bir işte çalıştıkları takdirde iltica başvurularının kabulü konusunda şanslarının daha yüksek olacağını düşünürler, ancak bu doğru değildir. Almanya'da bir koruma alıp alamayacağınız, kendi ülkenizde yaşadıklarınızla ilgilidir. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF), iltica dosyanız için bir karara varırken Almanya'da çalışıp çalışmamanız veya Almancayı ne seviyede konuştuğunuzla ilgilenmez. Ancak Almanca seviyeniz, iltica prosedürünüzün sonucundan bağımsız olarak Almanya'da kalmanız konusunda size yardımcı olabilir: örneğin iltica talebi reddedilen sığınmacılar veya Müsamaha Belgesi (“Duldung“) almış kişiler, eğer kalifiye bir mesleki eğitim programına ("qualifizierte Ausbildung") başlarlarsa, Eğitim Sebebiyle Müsamaha Belgesi (Ausbildungsduldung) alabilirler. "Ausbildungsduldung" sahibi olduğunuz takdirde, mesleki eğitiminiz boyunca Almanya'da kalma izniniz olur. Eğitiminizi tamamladıktan sonra öğrendiğiniz meslekte bir iş bulursanız, oturum izniniz iki yıl daha uzatılır. Buna "3 + 2" kuralı ("3 + 2" Regelung) denir. Bu nedenle, Almanya'ya gelir gelmez Almanca öğrenmeye ve mesleki eğitime başlamanın elbette sizin için faydası olacaktır. Böylece sığınma başvurunuzun reddedilmesi durumunda Eğitim Sebebiyle Müsamaha Belgesi ("Ausbildungsduldung") almak için başvurabilirsiniz. İltica başvurunuz reddedilmişse veya iltica başvurusunda bulunmamışsanız ve hâlen “Duldung” belgesine sahipseniz, mesleki eğitim başvurusunda bulunmak sizin yararınıza olacaktır. Bu konuda ayrıntılı bilgi için: https://handbookgermany.de/tr/ausbildungsduldung
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu