İçeriğe geç
PabloIbanez
Güncellendi:
Diğer Konular

Ausbildung ve Almanya'da yazılımcı olarak çalışma

Merhabalar.

Bilgisayar mühendisi olarak ausbildung yapabiliyor muyum? Bunun için bir engel var mıdır?

İş arama vizesi düşünmüyorum. Buradan yaptığım iş başvurularında da bir geri dönüş olmuyor maalesef.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar, Sorunuz için teşekkürler. Önceki mesleğiniz Ausbildung yapmanız önünde bir engel değil. Yardımcı olmamı istediğiniz konuyu netleştirirseniz sevinirim. Ausbildung hakkında bilgi almaktan mı bahsediyorsunuz? Öyleyse bu konuda hazırladığımız sayfalarımızı incelemenizi öneririm, Ausbildung hakkında ayrıntılı bilgi mevcut: Mesleki Eğitim Vizesi /(Ausbildungsvisum): https://handbookgermany.de/tr/vocational-training-visa İkili Mesleki Eğitim (Duale Ausbildung): https://handbookgermany.de/tr/vocational-training-dual Umarım bu bilgiler faydalı olur. Sevgiler, Su
PabloIbanez
Evet ausbildung ile yazılım eğitimi alıp, buradaki mesleğimi devam ettirmek istiyorum. Attığınız linklere bakacaĝım. Bir konuda fikir almak istiyorum, Bilgisayar mühendisligi bölümü mezunuyum, hali hazırda da It sektöründe 2 yıla yakın iş deneyimim var. Bu iş deneyimimi 3 yıllık ausbildung süresinden düsürebilir miyim? Örneğin sektör tecrübem olduğu için 3 yıl değil de 1.5 yıl egitim alabilir miyim? 3 sene uzun bir süre ve kafamı karıştırıyor bu durum...
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Güncellendi:
Merhabalar @PabloIbanez , Bahsettiğiniz gibi bir tecrübe dolayısıyla eğitim süresini düşürme yolu mümkün mü emin değilim. En azından ben böyle bir sistemden haberdar değilim. Bunu başvuracağınız okul yönetimine danışmak daha iyi olacaktır. Kendi eğitim programlarının içeriği, saydırılabilecek dersler vb. konularda daha ayrıntılı ve doğru bilgi vereceklerdir.
PabloIbanez
Peki yaşım 31, ausbildung yapmam için bir engel olur mu?
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Hayır, bahsettiğiniz alan için yaşınız Ausbildung yapmanız önünde bir engel olmaz.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu