İçeriğe geç
shn49
Güncellendi:
Çalışan Hakları

Blue Card

Merhaba;

İnsaat muhendisiyim diplomam anabin de H+ Almanya ya çalışmak blue card araciligi ile gelmek istiyorum is bulup gelirsem isveren tarafinfan sozlesmem fesih edilirse nasil bir yol izlemem gerekir blue card im iptal olur mu ?

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @shn49 , Merhabalar shn49, Oturum kartınıza bağlı işiniz sona erdiği durumda hemen Ausländerbehörde'yi (Yabancılar Dairesi) bilgilendirmeniz gerekir. Bunun sonucunda oturma izniniz sona ermez, ancak kısaltılabilir. Ausländerbehörde (Yabancılar Dairesi) size başka bir iş bulmanız için 3 ila 12 ay süre verecektir. Fakat bu durumun hangi Ausländerbehörde'ye gittiğinize bağlı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yeni bir iş bulduğunuzda, çalışmaya başlamak için Ausländerbehörde'nin iznine ihtiyacınız vardır. Bu, ne kadar süredir oturma iznine sahip olduğunuza bağlıdır. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak için bu sayfayı incelemenizi öneririm: https://allaboutberlin.com/guides/losing-your-job#:~:text=your%20reside… Başka bir sorunuz olursa bize platform üzerinden tekrar ulaşabilirsiniz. İyi günler dilerim, Su
shn49
Merhaba ; Şu an için almanya da bir isyeri ile gorusuyorum surec olumlu ilerliyor blue card icin bana is teklifi gondericekler bu teklifte ne olmasi gerekiyor bir ornegine ulasabilecegim site var mi ? Bir de surec nasil isliyor bunun hakkinda da bilgi alabilecegim bir site var mi ?
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu