İçeriğe geç
cico59
Güncellendi:
Çalışan Hakları

Blue card

Merhaba ben erasmus staj programı ile almanyaya geldim ve burada 2 aylık bir staj sözleşmem var. Şu anda Almanyadayım ve staj yapıyorum. Staj yaptığım şirket burada çalışmaya devam etmemi istiyor ve bu durumda vizemi uzatmam gerekiyor.Benim vizem 28 Kasımda bitecek. Almanyadayken Blue carda başvurabilir miyim ya da vizemi uzatabilmek için tüm işlerimi Almanyada halledebilir miyim, nası bir yol izlemem gerek  ? 

11 Yorumlar

Yanıtla (11)

onboardx
bağlı olduğunuz yabancılar dairesine başvurabilirsiniz. blue card için iş sözleşmesi, Almanya'da geçerliliği olan mesleki diploma gereklidir.
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @cico59 , Sorunuz için teşekkürler. Şu an sahip olduğunuz mevcut oturum izni başlığı nedir acaba?
cico59
Oturum izni başlığım ne bilmiyorum sanırım erasmus staj programıyla geldim vizeye de erasmus olarak başvurdum 28 kasıma kadar vize verildi
Ozkan_1

@cico59  Merhaba, bende Erasmus staj programı kapsamında Almanya'ya geldim ve iş sözleşmesi yapıp vizemi uzatmak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izleyebilirim, nereye başvurmam gerek ve hangi belgeler gerekli? 

huseyiinilgan3

@cico59  selamlar cico staj için geldikten sonra oturuma başvurabildinizmi? Sonuç olarak oturum alabildiniz mi? Geçirdiğiniz tecrübeleri anlatır mısınız lütfen.İyi günler. 

cico59

@huseyiinilgan3  maalesef oturum alamadım.Staj yaptığım yerde iş sözleşmesi yaptık bir sene fakat yabancılar dairesi verilen ücreti yeterli bulmadılar ve vize türümün D tipi olması gerekiyormuş ayrıca üniversitemden almanyada denklik de yaptırmam gerekiyormuş bu yüzden dönmek mecburiyetinde kaldım bir daha da geri gidemedim

huseyiinilgan3

@cico59  peki oturum alamayınca süreç nasıl işliyor belirli bir tarihe kadar süre tanınıp geri dönmemizi mi istiyorlar ?

şimdi bende oturuma başvurursam eğer (stajımı uzatma durumu ile) burda yaşayan akrabamdan garantör belgesi çıkartarak ekonomık durumumu yeterli göstererek vs. 
anmedung ta yapacağım 

şirkette staj için yeni kontrat yaparsa vs. 
bu şekilde başvurmayı planlıyorum bu süreçte vizem bitiyor randevu tarihi geldiği zaman. 
nasıl bir durumla karşılaşacağım ceza vs veriyorlar mı ? Yoksa nasıl ilerliyor süreç ona göre hareket etmem lazım. Zaman ayırdığınız içim teşekkür ederim.
isterseniz whatsapptan ulaşabılirsiniz.05319554720

cico59

@huseyiinilgan3  benimki erasmus stajıydı 2 aylık kısa bir stajdı uzatmak için üniversitem ile iletişime geçmem gerekiyordu ama süre kısa olduğu için olmadı. Daha sonra oturuma başvurmak istedim iş sözleşmesi yaparak fakat çalıştığım yerdeki ücret yeterli gelmedi asgari sınırdan az olduğu için vizem de c tipiydi o yüzden normalde oturuma başvuramıyormuşum. Ama sizin staj uzatmaksa amacınız sizi gönderen yer ile iletişime geçmeniz gerek onlar gerekli belgeleri ayarlayabilirler fakat bu süreçte hem konaklama belgenizi hem de sağlık sigortanızı uzatmanız gerek stajınızı uzatma imkanı sağlandıktan sonra oturuma başvurabiliyorsunuz eğer D tipi vizeye sahipseniz. C tipi vize ile kesinlikle oturuma başvurulamıyor maalesef. Ekonomik durumu da destekleyebilirsiniz referans vs göstererek. Ben oturuma başvurduğumda sonucu beklerken vizemin süresi bitmişti ve bana hemen yarın dönmen gerekiyor aksi takdirde ceza yiyebilirsin dediler. Bir tanıdığım sayesinde 3 günlük geçici vize almayı başardım ve hemen toparlanıp ceza yemeden döndüm

huseyiinilgan3

Anladım dostum benim duyduğum bazı kişilerin stajlarını uzatabilmiş olduklarıydı sigorta + garantör belgesi + staj sözleşmesi(Makıne muhendıslıgı) ve okulun belgeleri ile tekrardan başvurmakta fayda var diye düşünüyorum. Benım stajım da 2 aylık lakın yeni başladı ve ben okulla sürekli zaten iletişim halindeyim. Stajın uzatılması durumunda ek hibe desteği dahi çıkma durumu söz konusu. Benımki de Schengen vizesi ama şansımızı denemekte fayda var neticede en kötü ihtimalle ceza yemeden döneceğiz. Peki o süreçte nasıl bir kâğıt veriyorlarda çıkarken onu gosterıyoruz ? Yani herhangi bir kağıt veriyorlar mı? Sen vize almışsın ama normalde ne vereceklerdi sana ? Direk çık mı dediler yoksa ne oldu?

cico59

Evet tabiki staj uzatılabiliyor ama hemen gerekli belgeleri toplayıp halletmekte fayda var. Oturuma başvurduğunda sonuç gelene kadar vizen bitse dahi kalmanda sıkıntı yok fakat sonuç olumsuz gelirse en kısa zamanda dönmelisin. Yabancılar dairesinden fiktionsbescheinigung adında bir belge veriliyor geçici vize olarak .Tabi neden vizen geçtiği ve orada kaldığını açıklamak lazım ama dönüşte sıkıntı olmadı 

huseyiinilgan3

Hocam ben erasmus vizesini 70 günlük aldım Schengen olarak yani.

bu şartlar altında bana fixion belgesi verebilirler mi eğer stajımı uzatmak ister ve gerekli tüm belgeleri sunarsam?

bazı yerlerde Schengen ile gelenlere verilmiyor vs deniliyor o yüzden soruyorum.

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu