İçeriğe geç
Mely
Güncellendi:
Vize & Oturum

Boşanma

Aile birleşimi sürecini beklerken Schengen vizesi ile gelip sığınma talebinde bulundum.Mayıs 2023'ten beri Almanyadayım.Önce zorunlu olarak kamp ikametinde gözüktüm ama hiç kalmadım.Eylül ayında eşimle yaşadığımız eve yasal ikametimi aldırdım.Boşanma durumumda mültecilik süresince burada kaldığım sürede sayılacak mıdır,yoksa aile birleşimi sebebi ile oturum aldığım gün mü başlar?

Açıkcası özetle 2 yıllık süreç ne zaman bitmiş olacaktır?

Teşekkürler.İyi Çalışmalar

4 Yorumlar

Yanıtla (4)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator

@LIFE Initiative  

Profile Picture
Su Parlak_Moderator

Merhabalar, size daha iyi yardımcı olabilmek için sorunuzu netleştirmenizi rica edeceğiz. Tam olarak hangi 2 yıllık sürecin bitmesinden bahsediyorsunuz? Boşanma durumu ile sayılacak süreden kastınız nedir? Sorunuzu biraz daha detaylandırarak açabilirseniz memnun oluruz. Yanıtınızı bekliyoruz.

Sevgiler,
Su

Mely

Merhabalar,

handbookgermany.de'de Evlilikten bağımsız oturum hakkı başlığında okuduğuma göre 2 yıl Almanya'da evli kalmak yeterli. 

Ayrıldıysanız, Almanya'da en az üç yıl evli kalmış olmanız gerekir. Bu durum yasal partnerlikler için de geçerlidir. Önemli: Üç yıllık süre sınırı Türkiye vatandaşları için geçerli değildir. Türkiye vatandaşları Almanya'da iki yıl evli kaldıktan sonra bağımsız oturum hakkı için başvuruda bulunabilirler. Bu durum yasal olarak Avrupa Topluluğu ile Türkiye arasındaki 1980 tarihli Ortaklık Anlaşmasına dayanır. 

2020'de evlendim.2022'de aile birleşimine başvurdum.Mayıs 2023'ten beri Almanya'da yaşıyorum,ancak aile birleşimi izni ile değil sığınma talebi ile.Aile birleşimi talebim hala sonuçlanmadı.

Sığınmacı olarak burada yaşadığım dönem de 2 yıl içinde sayılacak mı?Yoksa aile birleşim iznini aldığım gün mü 2 yıllık sürem başlayacak?

Umarım anlatabildim.

Teşekkürler.

Profile Picture
LIFE Initiative

Merhaba, kişiye özel bire bir hukuki tavsiye veremediğimiz için bu konuda vereceğimiz cevap genel bilgi niteliğindedir.
Bize verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak, “eşler için bağımsız ikamet hakkı” elde edip edemeyeceğiniz ve nasıl elde edebileceğiniz sorunuza cevap veremiyoruz. İltica statüsünden bu statüye geçmenin mümkün olmayabileceğini ve öncelikle aile ikamet vizesi almanız gerektiğini düşünüyoruz. Ne yazık ki, oturma izni aldıktan sonra 2 yıllık sürenin nasıl hesaplandığını (sığınmacı süresinin sayılıp sayılmadığını) size söyleyemeyiz.
Bu özel bir hukuki soru olduğundan, bir avukat bulmanızı ve ondan tavsiye almanızı öneririz. Bölgenizdeki bir avukatı buradan arayabilirsiniz: https://bravsearch.bea-brak.de/bravsearch/index.brak. Buradan da kontrol edebilirsiniz: https://anwaltauskunft.de/anwaltssuche. Göçmenlik hukuku alanında uzmanlaşmış bir avukat seçmeniz tavsiye edilir.
Saygılarımla, Franziska

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu