İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Roc21_33

Çalışma vizesi

Ben 4 ay önce Almanya ya 81 a vizesi ile geldim işveren ile yaşanan sorunlar nedeniyle karşılıklı olarak işten ayrıldım yeni bir işe başlamak için iş sözleşmesi ve gerekli evrakları yabancılar dairesine göndermeme rağmen 3 aydır bir sonuç alamadım 35 gün sonra ise vize sürecim sonlanıyor yeni işim ve sözleşmem hazır bu şartlarda ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
My_Community_Managerin

Sayın @Roc21_33 , durumunuz gerçekten zor görünüyor, buna üzüldüm. Ama yeni bir iş bulmuş olmanız ve belgeleri yabancılar dairesine vermiş olmanız sevindirici. Yeni oturum başvurusu yaptığınız için, işlemler devam ettiği sürece Almanya’da kalabilirsiniz. Burada en önemli nokta, vizeniz bittikten sonra Almanya’dan çıkmamanız.
Tabii ki işlemlerin uzaması insanı yıpratıyor ve sinir bozucu oluyor. Yabancılar dairesinde dosyanızdan sorumlu memura ulaşmayı denediniz mi? Bazen böyle durumlarda doğrudan iletişim kurmak daha hızlı sonuç veriyor. Hangi yabancılar dairesinin sizinle ilgilendiğini söylerseniz, size doğru kişiyi bulmanız için yardımcı olabilirim.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu