İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
kvk

Çocuk parası

Ben Almanya’da oturum izni ile bir yıldır yaşıyorum.çocuklarım ve eşim Türkiye’de.cocuk parası için başvuru yaptım benden medeni hal belgesi istendi.Ama ben Türkiye’deki tüm kurumlara sordum böyle bir evrak imzalamıyoruz dediler.ben bu medeni hal belgesini kime imzalatmam lazım.

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

kvk

Bilgi almak istiyorum 

Yanıtla
kvk

Ben Almanya’da oturum izni ile bir yıldır yaşıyorum.çocuklarım ve eşim Türkiye’de.cocuk parası için başvuru yaptım benden medeni hal belgesi istendi.Ama ben Türkiye’deki tüm kurumlara sordum böyle bir evrak imzalamıyoruz dediler.ben bu medeni hal belgesini kime imzalatmam lazım.

Yanıtla
Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. Normal şartlarda Türkiye'de yaşayan çocuklarınız için Kindergeld alma hakkınız yoktur. Bu konu ile ilgili hazırladığımız bölümümüzden ilgili kısmı paylaşıyorum:

"Aşağıdaki koşulları karşılıyorsanız, çocuğunuz için çocuk parası alabilirsiniz:

• Çocuğunuz 18 yaşından küçükse. (Ancak daha büyük çocuklar için de çocuk parası almak mümkündür. Bununla ilgili daha fazla bilgi için "Çocuğum 18 yaşından büyük. Çocuk parası alabilir miyim?" başlığı altına bakabilirsiniz.)
  • Çocuğunuz sizinle yaşıyorsa ve onun bakımından siz sorumluysanız. Önemli: Çocuğun biyolojik çocuğunuz olması gerekmez. Evlat edinilen çocuklar, torunlar, vasiliğini yaptığınız çocuklar veya üvey çocuklar için de çocuk parası alabilirsiniz.
  • Çocuğunuz Almanya’da, bir AB ülkesinde veya Norveç, Lihtenştayn, İzlanda ya da İsviçre'de yaşıyorsa. Önemli: Çocuğunuzun uyruğunun ne olduğunun bir önemi yoktur."

https://handbookgermany.de/tr/child-benefit

Umarım bu bilgiler işinize yarar.

İyi günler dilerim!
Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu