İçeriğe geç
Matiat
Güncellendi:
Diğer Konular

İş değişikliği

Merhabalar kendi mesleğim üzerine bulduğum iş vasıtası ile almanyaya geldim. 16d ile 6 aylık vize aldım verilen vize de iş yeri adı yer alıyor şuan oturum için başvuru yaptım ve iki hafta içerisinde elimde olması gerekiyor. Sorum şu geleli 1 ay yeni oluyor ve iş değiştirmek istersem böyle bir şey mümkün mü değilse ne zaman yeni bir işe girebilirim yada şuan çalıştığım iş yerinden çıkabilirmiyim yada çalışmak zorunda olduğum bir süre var mı ? 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @Matiat , Eğer oturum izninizde çalışabileceğiniz iş yeri adı yeri vb. bilgiler özel olarak belirtilmişse sahip olduğunuz oturum izni bu işle sınırlıdır. Yani bu oturum izni ile başka bir işte çalışamazsınız. İş değiştirmek isterseniz bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi'ne (LEA veya Ausländerbehörde olarak bilinen göçmenlerden sorumlu olan kurum) mutlaka bildirimde bulunmanız ve yeni bir izin almanız gerekir. Daha önceden forumumuzda sizin durumunuzdaki farklı kişiler iş değiştirmek istediklerinde çalışmak istedikleri yeni yerden aldıkları iş teklifleri ile Yabancılar Ofisi'ne gittiklerinde kabul aldılar ve yeni bir oturum izni kartı elde ettiler. Neticede son kararı verecek kurum onlar olduğundan bir an önce randevu alıp kendileri ile bu konuda iletişime geçmenizi öneririm. Bu süreçte mevcut işinizde çalışırken bir yandan farklı somut iş teklifleri alabileceğiniz şirketlerle de iletişim halinde olmanız şansınızı arttıracaktır. Başka bir sorunuz varsa bana buradan ulaşabilirsiniz. Umarım bir an önce dilediğiniz işte çalışabilirsiniz. Sevgiler, Su
Matiat
İlginize çok teşekkür ederim. İyi günler iyi çalışmalar:)
bektes.89

Merhaba, 

16d  den sonra oturum için başvuru yaptıgınızda hangi vize türüne döndü 18a 18b 18c ? 

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu