İş değişikliği
Merhaba ben yeni geldim almanyaya Türkiye den bi şirket ile inşaat firmasi sözleşme ile geldim ama.memnun degilim bir yakinim beni hamburga çağırıyor kendi temizlikçi firmasina almak istiyor nasil yol izlemeliyim ve şirkete bildirmeden ayrılmam gerek
1 Yorumlar
Yanıtla (1)
Merhabalar,
Sorunuza daha isabetli yanıt vermek için hangi öalışma/oturum izni ile Almanya'da bulunduğunuzu öğrenmem gerek. Eğer nitelikli çalışan vizesi ile geldiyseniz ve vizenizde çalışacağınız şirket/işkolu yazıyorsa iş değişikliğini yabancılar dairesine bildirmeniz gerekecektir. Ayrıca bulduğunuz işin de "nitelikli/vasıflı" iş sayılması gerekecektir.
Eğer 19C vizesi ile geldiyseniz vizenizin mevcut işvereninize bağlı olması muhtemeldir. Bu durumda oturum izninizi değiştirmek için yabancılar dairesine gitmeniz gerekecektir. Ancak yabancılar dairesinin çalışma durumunuzun 19C içerisinde değişmesine onay vereceğinin bir garantisi yoktur.
Öte yandan "şirkete bildirmeden ayrılmam gerek" ifadesinden ne katettiğinizi tam olarak anlamadım. Eğer işi, iş sözleşmesine aykırı biçimde bırakırsanız sorun yaşamanız olasıdır. İşi bırakmadan önce hem kendi vize durumunuzu netleştirmenizi hem de aşağıda paylaştığım sayfamızı incelemenizi öneririm:
https://handbookgermany.de/tr/termination-of-employment-contract
Umarım yardımcı olabilmişimdir!