İş değişikliği
Merhaba. Ben 6 aydır Almanya’da çalışıyorum nitelikli iş gücü kapsamında 81 A vizesi ile geldim. 1 aydır da 3 yıllık oturuma sahibim. Oturumum da çalıştığım şirketten farklı bir yerde çalışamayacağıma dair bir ibare yer almaktadır. Fakat ben iş değişikliği yapmak istiyorum bu mümkün mü. Yoksa oturum süresi dolana kadar aynı iş yerinde çalışma mecburiyetindemiyim.
3 Yorumlar
Yanıtla (3)
Merhabalar,
Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir mahlas ile değiştirmenizi rica edeceğim.
18a vizesi ile Almanya'da bulunuyorsanız nitelikli sayılan başka işlerde çalışmanızın önünde kural olarak bir engel yoktur.
Eğer elinizdeki oturum izninde şirket ya da iş kolu belirtilmiş ise, bulduğunuz yeni işin evrakları ile yabancılar dairesine gitmeniz ve oturum izninizin yeniden düzenlenmesi talebinde bulunmanız gerekecektir.
Burada yeni bulduğunuz işin nitelikli/vasıflı sayılması, yasa ile düzenlenmiş olup olmadığı ve yeniden çalışma ajansı izni gerektirip gerektirmediği önemlidir. İşin gerektirebileceği özel denklik koşullarını aşağıda paylaştığım portal üzerinden inceleyebilirsiniz, ajans onayı konusunu ise size yabancılar dairesi bildirecektir:
https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php
Umarım yardımcı olabilmişimdir!
Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.