İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
bir_umut

İs değişikliği

Merhaba, 18b kapsamında Buschhalter muhasebeci olarak çalışmak üzere vizem geldi. Fakat vizem geç çıktığından işveren bu arada başka birini işe aldı. Şu an hala Türkiye'deyim. Nitelikli sayılacak başka bir iş buldum. Farklı bir şehirde. Ne yapmam gerekiyor? 

7 Yorumlar

Yanıtla (7)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @bir_umut  

Kural olarak geçerli vize ile Almanya'ya giriş yaptıktan sonra 3 ay içerisinde yabancılar dairesine başvurup elinizdeki vizeyi bir oturum iznine çevirmeniz gerekmektedir. Eğer bu aralık içerisinde çalılma statünüzde bir değişiklik olduysa, örneğin işsiz kaldıysanız ya da başka bir iş bulduysanız yabancılar dairesi ile bu randevuya güncel durumunuza ait belgelerle gidebilirsiniz (Esasen işsizlik durumunu derhal bildirmeniz gerekir).

Eğer yeni bir iş bulduysanız yabancılar dairesi bu işin koşullarını inceleyecek ve onay verirse size bu iş üzerinden bir oturum kartı hazırlayacaktır. Ancak daha önceki sorularınıza cevap verirken de belirttiğim üzere bu işin nitelikli/vasıflı bir iş olması şarttır. Vasıfsız işler için bu izni alamazsınız. Eğer bu durumda iseniz bu süreci derhal başlatmanızı öneririm.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yanıtla
bir_umut

Verdiğiniz cevap ve değerli bilgiler için teşekkür ederim. Yeni bulduğum işyeri başka bir şehir ve eyalette bu değişimi ve oturum talebini yeni is yerimdeki göçmen bürosuna mi yapmalıyım? 

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar @bir_umut  

Evet, vakit geçirmeden Almanya'ya giriş yapmanızı ve hatta belki bundan da önce yeni eyaletteki yabancılar dairesinden bir oturum izni randevusu almanızı öneririm.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
stanton06_

merhaba ben de aynı süreçteyim. durumunuz ne oldu acaba?

Yanıtla
bir_umut

İş değişikliği için adresinin kayıtlı olduğu Yabancılar dairesinden onay istemek gerekiyormuş. İster randevu ile gidin ister mail atın takdir sizin. 

Yanıtla
stanton06_
Güncellendi:

mail attım 1 hafta oldu, logistiker olarak geldim almanya'ya sözleşmemi feshettim işverenimle anlaşamayınca işe başlamadan. Yeni bir iş buldum ama logistiker olarak değil kurye olarak. İş kolum farklı olduğu için onay alır mıyım bunu merak ediyorum. O yüzden sormuştum iş kolunuzu değiştirdiğinizde onay aldınız mı?

Yanıtla
bir_umut

Onay bekliyorum bende. Yerine göre değişiklik oluyor.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu