İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Sezginbircan12

İş değişikliği

Merhaba, 18 b uyarınca vize aldım. Şu an Almanyadayım. İşveren eleman ihtiyacım kalmadı diyerek iş başlangıcı yapmadı. Çünkü iş başı yapmam gereken süre üzerinden yaklaşık 2 ay sonra vizem basıldı. İşveren beklemedi anlayacağınız. Ben yeni bir iş bulup başladım. Farklı bir sektörde çalışıyorum fachkraft für Kurier olarak. Yabancılar dairesine bu durumu bildiren bir mail attım. Ve oturum talebi termini aldım. Nitelikli bir iş sayılıyor mu ? Bu durumda ne ile karşılaşabilirim?

7 Yorumlar

Yanıtla (7)

Profile Picture
My__Community_Managerin

Merhaba @Sezginbircan12  

Vize başvurunuzun bu kadar çabuk sonuçlanmamasına ve önceki işinizin de sonuçlanmamasına üzüldüm! Şimdiden yeni bir iş bulmuş olmanız harika!

Sorunuza daha net cevap verebilmem için yabancılar dairesine ne için başvurduğunuzu bilmem gerekiyor: işveren değişikliği ve oturma izni mi? Oturma izninizde hangi paragraf (§) var? Ve şu anki işvereniniz orada listeleniyor mu?

Geri bildiriminizi dört gözle bekliyorum!

Yanıtla
bir_umut

İş değişikliği onayı istedim. Eski sözleşmem ve fesih evrakı ve aynı zamanda yeni sözleşmem ve iş ilişkisi beyanı ve sair evraklarla yeni ikamet ettiğim şehrin yabancılar dairesine mail attım. Pardon oturma talebinde bulunmadım henüz. Sadece iş değişikliği ile ilgili mail attım. Oturma iznim yok henüz. Vizemde yalnızca muhasebeci olarak x firmasında çalışabilir yazıyor. 

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Kuryelik işi kural olarak nitelikli iş sayılmaz. Ancak bel,rleyici olan sözleşmenizde işin nasıl tanımlandığı, bu işi yapmak için bir uzmanlık gerekip gerekmediği ve Çalışma Ajansı'nın bu konudaki değerlendirmesidir. 

Şurada paylaştığım denklik portalında nitelikli kurye sorumlusu adında bir nitelikli iş tanımı bulunmaktadır: https://www.anerkennung-in-deutschland.de/tr/interest/finder/result?location=47619&profession=82&zipSearch=0&nationality=Drittstaat&qualification=Drittstaaten&arrangement=Nein&nationalityDrittstaat=Drittstaat&whereabouts=Ausland

Ancak belirttiğim gibi, değerlendirmenin nasıl yapılacağı ilgili kurumların görüşüne bağlıdır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Tekrardan merhabalar @Sezginbircan12  

Arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşme sonrasında mevcut oturum izninizin (Muhasebeci ibaresi nedeniyle) yeni işinizde çalışmaya müsaade etmediğini fark ettik. Bu durum, şu anki çalışma durumunuzu yasa dışı hale getirebilecek ve size ciddi hukuki sorunlar yaratabilecektir. Bu nedenle ivedilikle yabancılar dairesine danışmanızı öneriyoruz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Ben de bir şey eklemek isterim. Kullanıcı adınızı gerçek olmayan bir takma ad ile değiştirebilir misiniz rica etsem?

Bkz. https://handbookgermany.de/tr/netiquette

"Platformumuzu anonim olarak kullanabilmeniz için lütfen bu talimatları izleyin:

• ASLA gerçek adınızı kullanmayın. Kayıt olurken bir takma ad kullanabilirsiniz. Bu isim herhangi bir kişisel veri içermemelidir. En iyisi 'Papatya2024' gibi hayal ürünü bir isim kullanmaktır.
  • Kendinizin veya diğer kişilerin adı ve soyadı, doğum tarihi, açık adresi, telefon numarası veya e-posta adresi gibi kişisel bilgilerini ASLA yayınlamayın."

Şimdiden teşekkürler.
Yanıtla
bir_umut

Bu konuda iş değişikliği hakkında bilgi alabileceğim ve onay isteyeceğim yabancılar dairesi adres kaydımın olduğu yer mi yoksa yeni işverenimin bağlı olduğu yabancılar dairesi mi ?

Yanıtla
stanton06_

merhaba hocam, iş değişikliği yapabildiniz mi?

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu