İçeriğe geç
hasanc

İş değişikliği

Merhabalar ben 4 ay önce 18a 1 yıllık çalışma vizesiyle geldim şuanki yerimde belli şebekelerden dolayı ayrılıyorum ama oturum başvurusu yapmadım yeni bir iş buldum yabancılar dairesine bu durumu belli ettim lakin 3 haftadan fazla oldu bana halen dönüş sağlamadılar oturduğum evrende ayrılmam gerekiyor bir mektup gelecekmi bana  ben gitsem yeni anlattığım yere herhangi bir sorun olur mu 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Kural olarak Almanya'ya 18a çalışma vizesi ile geldikten sonra 3 ay içerisinde yabancılar dairesine başvurarak vizenizi bir oturum iznine çevirmeniz gerekmektedir. Bu sırada bir iş değişikliği olursa, başvuruyu bulduğunuz yeni işin belgeleri ile de yapabilirsiniz. Ancak nitelikli çalışan vizesi ile geldiğiniz için bulacağınız yeni işin de nitelikli/vasıflı bir iş olması gerekmektedir. Vasıfsız bir işle oturum iznine başvurmanız mümkün değildir.

Yabancılar dairesinin başvurulara geç dönüş yapması ise olağan bir durumdur.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu