İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
suekrue

Is degisikligi

Merhaba. Almanya ya nitelikli isci göcü ile geldim 18a oturumum var. Geldigim günden belli calistigim(15ay) isyerim mali sebeblerden dolayi kapatma karari aldi. Yeni is buldum ve sözlesme yapacagim . Is degisikligini nasil yapacagim? Zusatzblatt üzerinden de degisiklik yapilacak sürec nasil ilerliyor?

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Öncelikle sorunuz için teşekkürler. Sorunuzdan anladığım kadarıyla Zusatzblatt'ta işiniz spesifik olarak belirtilmiş ve oturum izniniz bu işe bağlı. Bu durumda iş değişikliği için Yabancılar Dairesi'nden izin almanız gerekir. Normal şartlarda nitelikli çalışan vizesi ile 2 senededen daha az bir süredir çalıyorsanız yeni bir çalışma düzenlenmesi gerekir. Almış olduğunuz somut iş teklifi ile bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi'ne bir an önce başvurmanızı öneririm.

İkamet ettiğiniz şehri bilmemekle birlikte bir örnek olması için Berlin özelinde iş değişikliği adımlarını açıklayan bu sayfayı ayrıca paylaşmak isterim:

https://service.berlin.de/dienstleistung/326856/en/

Anlaşılmayan bir yer varsa tekrar yazmaktan çekinmeyin.

İyi günler dilerim,
Su

Yanıtla
suekrue

15 aydir calisiyorum. Pekala ayni isletmede olmus olsaydim zusatzblatt calisma saatimi nasil degistirtebiliyorum. Is degisikligi olmadan

Yanıtla
Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Tekrar merhabalar,

Sanırım ikinci yorumunuzu aldığınız somut bir iş teklifine göre değil, farazi bir durum için sordunuz. Çalışma saatlerinin düşürüldüğü bir durumda aldığınız maaşın mevcut çalışma/oturum izni başlığının koşullarına uyması gerekir. Eğer saat düşürülmesi dolayısıyla Almanya'da yaşamınızı idare edecek minimum tutarı yeni maaşınızla karşılayamazsanız, bir sorun oluşacaktır. Dolayısıyla böyle bir durumda Yabancılar Dairesi ile iletişime geçmeniz gerekir. Agentur für Arbeit'dan yeni bir izin alınması olasıdır.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu