İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
ertu

İş değişikliği

Merhabalar , iyi günler dilerim öncelikle.

18b ile berlinde çalışan bir inşaat mühendisiyim. Eylül ayından beri çalışmaktayım ve ve şuan işverenimle anlaşmalı olarak işi sonlandırmak istiyoruz. Yeni iş sözleşmem farklı eyaletten var. İş değişikliği için bildirim yapmam gerekiyor biliyorum fakat herhangi bir ceza işlemi ve ülke dışına çıkış verilir mi? Bu arada 3 yıllık oturumum ve oturumun üstünde çalıştığım yer vs yazmakta. 
Cevabınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻 

6 Yorumlar

Yanıtla (6)

ertu

Şu an bu konuda sorun var diye bir duyum aldım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? 

Yanıtla
ertu

???

Yanıtla
Profile Picture
Su__Parlak_Moderator
Güncellendi:

Merhabalar,

Öncelikle sorunuz için teşekkürler. Tam olarak hangi sebeple ve ne tür bir ceza işleminden bahsediyorsunuz? Duyum aldığınız konudan tam olarak ne kastettiğinizi maalesef anlayamadık, netleştirirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz bilgi vermek konusunda.

Not: Herhangi bir şekilde yasal danışmanlık yetkimiz olmadığını ve genel çerçeve hakkında bilgi verdiğimizi hatırlatmak isterim. Ayrıca bire bir durumlarla ilgili yetkili kurumlardaki memurların takdir yetkisi ile değişebilecek sonuçların olabileceğini eklemek isterim.

Yanıtızı bekliyoruz!

Şimdilik iyi günler dilerim.

Sevgiler,
Su

Yanıtla
ertu

Su hanım dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum çok sağ olun sorunumu şu şekilde açıklamak istiyorum şu an yaklaşık dört yıllık oturumum var oturumumun üzerinde çalıştığım firmanın ismi yazıyor ve başka yerde şu an için çalışamayacağım yazıyor zaten bu duruma hakimsiniz ben Berlin’de ikamet ediyorum şu anki isteğim Münih’te bir firmada çalışmak ve iş değişikliği yapmak istiyorum. Bu durumda aynı meslek çerçevesinde iş değişikliği yapabilir miyim bunun için bildirmem gerekiyor biliyorum ama herhangi bir cezai bir işlem veya herhangi bir zorluk yaşar mıyım bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz ayrıca farklı bir nitelikli alanda çalışabilir miyim yani farklı bir nitelikteki bir işe iş değişikliği yapabilir miyim ? Aldığım duyum ise iş değişikliğinde zorluk yaşattıklarına dair bir durumdan ibaret. Gerçeklik payına hakim değilim. 

Saygılarımla

Yanıtla
Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @ertu  

18B kapsamında yine vasıflı/nitelikli bir iş bulursanız, bu işin sözleşmesi ile birlikte işi yapacağınız yerdeki yabancılar dairesine başvurabilirsiniz. Daire uygun görürse sizin oturum izninizi yeniden düzenleyecektir. Ancak şu an oturum kartınızda bir işyeri adı yazılı olduğu için bu bahsettiğim yeni izni almadan başka bir yerde çalışmaya başlamamalısınız.

Belirtmek isterim ki nitelikli çalışma vizesi kapsamında iş değişikliği fazlasıyla yaygın bir durumdur ve kurumlar bu konuda pek güçlük çıkarmamaktadırlar.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
ertu

Çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için 🙏🏻

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu