İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
.ArSeAr.

İş değişikliği

01.02.2024 tarihinde Düsseldorf şehrinde bir firmada 18a ile çalışmaya basladım. Gecen ay aynı sektörde aynı ısı yapacagım aynı şehirde kı başka bir firmadan iş teklifi aldım. Dusseldorf göçmenlik ofisine başvurumu erklarung ve sözleşmeyi mektup ile gönderdim. Fakat yenı şirketimin acelesi oldugunu ve uzun sure beklemeyeceklerini söylüyorlar. Bu durumu hızlandırmak için ne yapmam gerekiyor?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @.ArSeAr.

Eğer size verilen çalışma izninde bir şirket veya iş kolu ismi belirtilmemişse, Madde 18 kapsamındaki tüm vasıflı işlerde (gerektiğinde bazı özel denklik koşullarını karşılamak koşuluyla) çalışabilirsiniz.

Ancak bir şirket adı belirtilmişse, yeni bir iş başlamadan önce yabancılar dairesinden onay almanız gerekecektir. Maalesef bu süreci hızlandırmak için yapılabilecekler konusunda söyleyebileceğimiz pek bir şey yok. Randevu alıp şahsen gitmeyi, ya da kuruma telefonla ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Öte yandan bu izin gelmeden yeni işe başlamamanız gerekmektedir. Aksi halde Almanya'daki oturumunuzun yasallığını tehlikeye atmış olursunuz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir! 

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu