İş Değişikliği
Merhaba,
18 B vizesi ile Almanya'ya geldim. Dört ay kadar Köln taraflarında bir şirkette çalıştım. Şirketin işleri iyi gitmeyince şirket beni işten çıkardı. Bunu auslanderbehörde ye söyledim. Daha sonra Berlin'e geldim ve burada bir iş buldum. Berlin'e anmeldungumu aldım. İş veren tüm evraklarımı hazırladı ve bana verdi. Bende "https://service.berlin.de/dienstleistung/326856/" adresi üzerinden aylar önce iş değişikliği başvurusu yapmaya çalıştım fakat bir türlü olmuyor. İkamet izni numarası denilen bir numara istiyor benden. Oturum izni kartımın sağ üst köşesindeki numara diye biliyorum bunu fakat ne bu ne de diğer hiç bir numarayı kabul etmiyor sistem ve "Die eingegebene Titelnummer ist nicht zur Meldung eines Arbeitsplatzwechsels hinterlegt. Sollten Sie sicher sein, dass Sie eine solche Meldung abgeben müssen, wenden Sie sich bitte an das Kontaktformular des LEA." diye bir hata mesajı veriyor. Bu mesaja göre kontaktformulara pek çok yazdım ama cevap gelmiyor bir türlü. İş sözleşmeme göre 25 gün önce benim işe başlamam gerekiyordu. Böyle ağır ve sıkıntılı bir bürokratik sistem görmedim ben.
İnternetten aradığımda başka bir şehirden geldiğim için bazı bilgilerin Berlin'nin sistemine girmesi zaman alabilir yazıyor fakat anmeldung yapalı aylar oldu.
Şu anda ne yapmalıyım? Bir an önce işe başlamam lazım.
Teşekkür ederim