İçeriğe geç
srcnsabah
Güncellendi:
Çalışan Hakları

İş Değişikliği

Merhaba. İki yıldır Almanyanın Niedersachsen eyaletinde çalışıyorum. Buraya nitelikli personel olarak 18A ile geldim. Oturum kartım var ve 2025 e kadar. 
Schleswig-Holstein Eyaletine bağlı bir yerden iş teklifi aldım. Eyaletin farklı olması iş  yeri değiştirmem bir engel teşkil eder mi? Eğer sorun olmazsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Saygılarımla

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @srcnsabah , 2 yıldan daha uzun bir süredir çalışıyorsanız iş değişikliği durumunda izlemeniz gereken adımlar Berlin Yabancılar Dairesi'nin websitesinde açıklanıyor (Siz de kendi bulunduğunuz bölgedeki Yabancılar Dairesi'nin websitesine bakabilir veya doğrudan kendileri ile iletişime geçebilirsiniz): https://service.berlin.de/dienstleistung/326856/en/ Burada da belirtildiği gibi: "Aşağıdaki durumlarda çalışma amaçlı oturma izninizin/AB Mavi Kartınızın değiştirilmesi gerekmez: -istihdam amacıyla oturma izniyle en az iki yıl çalışmış olanlar veya -Almanya'da oturma izni ile en az üç yıl kesintisiz ikamet etmiş olanlar (eğitim hariç) Daha sonra önceden onay almadan başka bir vasıflı işe geçebilirsiniz. Yabancılar Dairesi talep üzerine size bu konuda yazılı bir onay verecektir." Buna ek olarak eyaletin farklı olması bir engel teşkil etmez. İyi günler dilerim, Su
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu