İçeriğe geç
hale
Güncellendi:
İş Arama & Denklik

Denklik

Öncelikle böyle bir hizmeti sağladığınız için çok teşekkür ederim?

Kızım beslenme ve diyetetik öğrencisi son sınıfa geçti Anabin de Kendi üniversitesinin H+ yok. Fakat Artvin’deki bir üniversitenin aynı bölümünde H+ var. Son dönemde Artvin’deki üniversiteye yatay geçiş yapmalı mı? Yapmasa da mesleki denklik alabilir mi? Mesleği ile ilgili H+ olmazsa İş bulmakta sorun yaşar mı?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. Bahsettiğiniz meslek yasayla düzenlenen meslekler arasında ve dolayısıyla mesleki denklik sürecinden geçilmesi gerekmekte. Yani sadece Anabin veritabanından alınmış bir diploma tanınması kanıtı bu mesleği Almanya'da icra etmek için yeterli zemini oluşturmuyor. Bu meslek özelinde gereken koşullar eyaletten eyalete değişmekle birlikte temel gereksinimler hakkında fikir vermesi için denklik portalından Berlin'i seçerek sizin verdiğiniz diğer bilgilerle portalda ilerledim ve sonucunda şu sayfaya ulaştım:

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/de/interest/finder/result?loc…

Buradan da görebileceğiniz gibi bu meslekle ilgili denklik alınması için irtibata geçilmesi gereken kurumun iletişim adresi:

Landesamt für Gesundheit und Soziales Berlin

Turmstraße 21
10559 Berlin

bqfg_nah@lageso.berlin.de

Buna ek olarak yurtdışından da danışmanlık alabileceğiniz ücretsiz hizmet veren denklik danışmanlık merkezlerine bu konuda yönlendirmek isterim. Herhangi bir üniversite değişimi kararı vermeden önce bu mesleğe özel yerine getirilmesi gereken eğitim içeriği hakkında bir bilgi edinmek daha faydalı olacaktır:

"Almanya'da Çalışmak ve Yaşamak" yardım hattından da telefon veya e-posta yoluyla da tavsiye alabilirsiniz. Bu yardım hattını da yurtdışından da arayabilirsiniz. Almanca ve İngilizce danışmanlık veren personele +49 30 1815 1111 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Danışma ücretsizdir, ancak aramak için normal telefon ücreti ödemeniz gerekir. Ayrıca yardım hattı iletişim formunu kullanarak da onlarla iletişime geçebilirsiniz. 

Netzwerks IQ’nün danışma merkezlerinden denklik süreci hakkında tavsiye alabilirsiniz. Buradaki personel denklik alma sürecinin tüm adımlarında size yardımcı olacaktır. netzwerk-iq.de adresine girip sol üstteki turkuaz menü ibaresine tıklarsanız, karşınıza eyaletler çıkacaktır. Bu listeden yaşadığınız eyaleti seçerek yakınlarınızdaki bir danışma merkezinin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Yurt dışındaysanız, danışma hattı üzerinden ilk görüşmeden sonra Mesleki Denklik Hizmet Merkez Ofisi’nden (ZSBA) İngilizce veya Almanca dillerinde danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. ZSBA, başvurunuzda size yardımcı olacak ve Almanya'ya giriş yapana kadar denklik prosedürü boyunca size rehberlik edecektir.

Umarım bu yönlendirme yardımcı olur.

Sevgiler,
Su

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu