İçeriğe geç
Nadir16
Güncellendi:
İş Arama & Denklik

Denklik

Merhaba size Türkiye’den ulaşıyorum https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php sitesinden alanımla ilgili Berlin başvuru formuna ulaştım denklik işlemlerim ile ilgili araştırmalarımı yaptım fakat Almanya’da nerede çalışmak istersiniz sorusunda Berlin seçtiğim için Almanya’da sadece Berlin’de mi ikamet esip çalışabilirim yoksa diğer şehirlerde çalışma hakkına sahip miyim? Teşekkür ederim.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Kural olarak eyaletlerin denklik prosedürleri birbirinden farklı olabilmektedir. Ancak genellikle bir eyaletten alınmış olan denklik belgesi Almanya boyunca geçerlidir. Yine de, mesleğinize ilişkin eyaletlere özgü çok özgü düzenlemeler varsa, bununla ilgili eksik siz başka bir eyalette çalışmak üzere yabancılar dairesine başvurduğunuz sırada ortaya çıkacak ve küçük bir ihtimalle o eyaletin isteyeceği ek belgeleri sunmanız gerekebilecektir.

Umartım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu