İçeriğe geç
u.k1977
Güncellendi:
Diğer Konular

Denklik

Merhaba,ben Özel güvenlik ve Koruma önlisans bölümünden mezunum.Denklik için en uygun olan IHK FOSA mı,yoksa zab mı?Hangisine başvurursam benim için iyi olur?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla,

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınız gerçek isminizden farklı bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Denklik süreci diploma denkliği ve mesleki denklik olarak ikiye ayrılır. Bunların bazen birlikte, bazen de ayrı ayrı yürütülmesi gerekir. Diploma denkliği ZAB üzerinden yapılırken mesleki denklikte sürecin nasıl ilerleyeceği mesleğinizin "yasa ile düzenlenmiş" olup olmadığına göre değişir. 

Aşağıda linkini paylaştığım resmi Denklik Portalı sayfasında, güvenlik görevliliği mesleğinin "yasa ile düzenlenmiş meslek" olarak sayıldığını görüyorum:

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php

Burada denklik ile ilgili olarak yetkilendirilmiş kurumlar (çalışacağınız eyalete göre) belediyeler ve kamu güvenliği birimleridir. Portaldan mesleği ve çalışacağınız şehri arattığınızda denklik için hangi kurum ve kişi ile temas kurmanız gerektiğine dair bir bilgiye de ulaşacaksınız. Bu kurumlar ile yapılan denklikte diploma denkliği işlemi bazen kendiliğinden çözülür, bazen de sizin ZAB üzerinden diploma denkliği başvurusunda bulunmanız gerekir. Ama IHK Fosa ile bir işiniz yoktur.

Zab ile şu adres üzerinden iletişim kurabilirsiniz:

https://zab.kmk.org/en

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

u.k1977

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu