İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Yelkan92
Güncellendi:

denklik

Merhaba Su 18a ve 81a dan hangisi için uğraşayım dil sertifikam yok maalesef denklik için mesaj attığım yerlerden dönüş alamyorum işimi buldum prosedüre taklyorum ve istemediğim halde iltica etmeyi düşünüyorum...

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator
Merhabalar @Yelkan92 , Öncelikle ilticanın ne olduğu konusundaki olası yanlış anlaşılmayı düzelterek başlamak isterim. İltica ekonomik sebeplerle başvurabileceğiniz bir şey değil. İltica; etnik köken, dini, milliyet, belli bir sosyal gruba üyelik, politik düşünce ve benzeri nedenlerle kötü muamele, ayrımcılık, zulüm görmüş kişilere yöneliktir. Yukarıda bahsettiğim nedenler dolayısıyla ancak ''hayati tehlike''nin oluştuğu durumlarda, iltica için başvuru söz konusu olur. Eğer bu bahsettiğim süreçten geçmiyorsanız, sadece ekonomik sebeplerle başvurduğunuz iltica çok yüksek ihtimalle reddedilecektir. Ayrıca gerçekten böyle bir şeye ihtiyacınız yoksa, gerçekten zor durumda olan insanların kullandığı bir sistemi suistimal etmiş olacaksınız. Bunu yapmak istemediğinize eminim. Bu yüzden bu noktayı netleştirmenin faydalı olabileceğini düşündüm. Diğer sorunuza gelirsek, Öncelikle çalışma izni alabilmeniz için denklik sürecinden geçmeniz gerektiğini tekrar vurgulamak isterim. Denklik prosedürü ve vize süreci ayrı süreçlerdir. Çalışma amaçlı vize için ön koşul, somut bir iş teklifi ve yurtdışında (sizin durumunuzda Türkiye'de) aldığınız eğitimin denkliğidir. Veya yüksekokul mezuniyetiniz Almanya’da karşılaştırılabilir olarak tanınmalıdır. Bir denklik prosedüründen geçerseniz ve bu işlem sırasında yetkili merci önemli farklar tespit ederse: O zaman Almanya’da bir yeterlilik önlemine yönelik vize için başvurabilirsiniz. Yetkili merci veya denklik danışmanlığı size doğru yeterlilik önleminin seçimi konusunda bilgi verecektir. Bunun için sizinle iletişim adreslerini paylaştığım denklikten sorumlu merkezlerden yanıt gelmesini bekleyebilirsiniz. Yanıt süresi çok uzun sürüyorsa burada paylaşacağım farklı denklik danışmanlık merkezlerine ulaşabilirsiniz: https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/goc.php https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/uzmanlar.php TBB normal şartlarda sadece Berlin'de ikamet eden kişilere denklik konusunda danışmanlık verse de ilk adım danışmanlığı anlamında yardımcı olabilir (Türkçe dilinde de hizmet veriyorlar). Tekrar paylaşıyorum: E-Mail adresleri: diploma@tbb-berlin.de fachkraefte@tbb-berlin.de Umarım bir an önce yanıt alabilirsiniz. İyi günler dilerim, Su
Yanıtla
Yelkan92
Maalesef iltica hakkımın olduğunu düşünüyorum keşke böyle saçma olaylar yaşamasaydım da iltica hakkımda olmasaydı ama 8 yıllık askeri personellik görevimden terorist olarak atıldım haksız yargılandım ve hala yaşanan herşey açık açık dinlendiriliyorken her gerçek ortaya çıkmışken bile bazı insanlar terörist olarak görüyor maalesef vede son seçimden sonrada adaletin tesis edileceğine hiç inançım kalmadı bu yüzden burdayım ve ilticasız gelebilmek için uğraşıyorum.
Yanıtla
Profile Picture
Su__Parlak_Moderator
Güncellendi:
Yaşadıklarınız için üzgünüm. İltica prosedürü hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için bu konuda hazırladığımız yazımızı incelemenizi öneririm. Artıları ve eksileri ile değerlendirme olanağınız olur :https://handbookgermany.de/tr/asylum-procedure Daha önceki yorumlarda da belirttiğim gibi denkliğinizi aldıktan sonra mevcut iş teklifiniz ile çalışma iznine başvurabilirsiniz. Bu yüzden bir an önce denklik danışmanlık merkezleri ile iletişime geçmenizi öneririm. Böylece önlisans diplomanızın sizin alanınız ve yüksekokulunuz özelinde Almanya'daki geçerliliği ile ilgili yol haritası çizmiş olursunuz.
Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu